Ételek: természetesen természeteset!

Kedves Vendégeink! A Bodzás Vendégház a házi  illetve helyi alapanyagokra és a saját receptekre specializálódott, azonban alapvetően kulcsos ház!  Ezért étkezési igényét legalább az érkezés előtti héten szíveskedjék megadni.(bodzazsuzsa@gmail.com címen, vagy a www.bodzas.hu oldalunk kapcsolati űrlapján)
Az itt felsorolt ételek nem tekintendők étlapnak, mindenképpen érdeklődjön aktuális kínálatunkról. Természetesen, ha valami felkeltette érdeklődését, jelezze felénk, ha az alapanyag rendelkezésre áll, megfőzhetjük!

Ha esetleg mégis a mindennapi tökfőzelékünkhöz kíván csatlakozni, arra is van lehetőség. Egyszerű, olcsó menüt elsősorban nyári, több napig nálunk tartózkodó vendégeinknek ajánljuk. A kétfogásos ebéd ebben az esetben 1600,-2000,-Ft (pl. gyümölcsleves- rakott tészta, legényfogó leves-milánói makaróni) Kérje menüsorunkat a nyaralása idejére!

A Bodzás Vendégház és a konyhám, ahol az ételek készülnek,  egymás szomszédjai:))) Az ételeket konyhámból lehet elvinni!

Fokhagymás sajtleves kucsmagombával
Kovászos kenyerem 
Hamis stíriai metélt 
Kecskecomb szilvamártással, sparheltben sült krumplival 
Kolbásztöltés 
Céklaleves almával
Szalontüdő 
Nyúlragu almaszószban traminivel 
Almás palacsinta 
Rántott kecskesajt rizzsel és rebarbara mártással
Ír szódás kenyér 
Kovászos kenyér 
Tejszínes hagymaleves szezámmagos kiflivel 
Mézes tarja Bodzás módra
Borsó becsinált leves
Fokhagymás nyúlcomb somlói mártással, krumpligombóccal 
Őzlábgomba párizsiasan, sáfrányos rizzsel, tartármártással 
Gombás táska 
Könnyű nyári édesség limoncellóval 
Bográcsozás házikenyérrel, tojáskrémmel, bodzaszörppel és somlói borokkal 
Bakonyi kecskepásztor-leves
Alpesi hegyi pásztorok levese
Vajas pogácsa-tekercs 
Magos buci és oregánós kecskesajt 
Brokkolisaláta almával 
Zelleres krumpligombóc 
Rozmaringos nyúlgerinc kocsonya
"Vízen kullogó": kelttészta sárgabaracklekvárral, pásztortáskafű teával 
Egy levesbetét: söberli 
Kétszersült palacsinta 
Burgonyakrémleves 
Aszalt szilvás-ricottás kalácska 
Falusi tyúkhúsleves zelleres-vajas habgaluskával 
Káposztaleves töpörtyűs pogácsával 
Tócsi 
Kenyér gluténmentes liszttel vegyesen 
Sütőtök krémleves daragaluskával 
Grillezett halkarikák tört krumplival, lilakáposztával 
Dagasztás nélküli kenyér 
Kecskesajttal és sült szalonnával töltött kifli 
Falusi reggeli: kecskepástétom, padlizsánkrém, körözött 
Lencseleves, szalonnás-kapros-túrós nudlival 
Medvehagymás pogácsa 
Roston sült pisztráng krumplipürével, rebarbaramártással 
Rakott zukkini 
Tejszínes tormaleves zsályával 
Mézes-mákos puliszka feketeszederrel 
Hagymás-sonkás langalló 
Balzsamecetes disznó apróhús 
Hagymatokány
Egyben sült kecskecomb krumplipürével 
Füstölt pisztráng
Mákkenyér 
Zabpelyhes-céklás kekszek ordával
Paradicsomos bagett 
Waldorf saláta 
Köret hajdinával 
Diós briós 
Fahéjas pite muffin formában 
Currys-almás bárányragu 
Süllő egészben 
Füstölt nyúlcomb 
Kukorica prósza 
Haltöpörtyű 
Langalló reggelire 
Füstölt pisztrángfilés tapas 
Csokis palacsintatorta 
Fürjtojásos házitészta 
Borjúsült bazsalikom pestóval, fürjtojásos házitésztával 
Kefíres lángos-Bodzás módra 
Nyúltokány zsenge borsóval, újkrumplival - aprólékból 
Legényfogó leves és szilvás gombóc 
Korhely hallé - halfejből 
Töltött karalábé 
Reggeli falatok fürjtojással- muffinformában 
Lecsó 
Tejszínes-vargányás szarvastokány 
Csülökkocsonya 
Falusi tyúkleves zsömlemártással - bakonyi specialitás 
Bakonyi halpaprikás amurból - kapros nokedlivel 
Dödölle 
Édes paradicsommártás tepsis burgonyával, fűszeres tarjával
"Tejbe bümbülü" - tejes krumplileves zelleresen (ALAP), TURBÓ: krémesítve vargányával
Kovásszal, alakorból... 
Nyúlszalámi
Szezámmagos snack 
Citromkrémes kekszek
Túrós-mángoldos pizzafalatok
Pirított nyúlcomb zöldspárgával, hollandi mártással 
Tyúk fokhagymás tejben sütve 
Cukkini cicege
Kókuszos céklatorta, mandulás praliné 
Desszertnek: vaníliakrémes pite
Ludaskása 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails