2010. február 27., szombat

Brokkolisaláta almával

Még mindig lányom határozza meg főétkeink tartalmát. Ez persze kedvez a böjti időszaknak és a köszvény-diétának is :) (Na jó, holnapra már bepácoltam a nyuszit vadasan...)

Ez a finom brokkolisaláta pedig a következőképpen készül:

A brokkolit sós vízben forrástól számítva pár percig főzöm. (Ress maradjon!) Az almát kicsumázom, héjastól kockákra vágom, és salátás tálban 2 evőkanálnyi citromlével meglocsolom, hogy ne barnuljon meg.
Az öntethez 4 evőkanál almaecetet, 1 gerezd zúzott fokhagymát, sót, 4 evőkanál olívaolajat és petrezselymet összekeverek, és ráöntöm az immár főtt brokkolival összekevert almához.
A tetejére pirítottam karácsonyról megmaradt mandulaforgácsot.
Illik hozzá a nem túl karakteres mozzarella sajt, de még a camembert is. (A kecskesajt nagyon elnyomná a zöldséges ízeket, szerintem...)

1 megjegyzés:

  1. Nincs mandulám, és almaecetem se, de minden más igen. Mivel a brokkoli a kedvencem, mindig van itthon, kipróbálom holnap a hús mellé.

    Mmmm, jó kis kecskesajt...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails