Zelleres krumpligombóc

Egyszerű, mindennapos leveseinket is feldobhatjuk egy izgalmas levesbetéttel. Most is egy ilyet mutatok be, igazából elkészítése hosszasabb, mint maga a leves.
Kilónyi krumplit héjában megfőzünk, majd még melegen lehéjazzuk és áttörjük. Ha kihűlt adunk hozzá kb. 30 dkg lisztet, egy evőkanál búzadarát, egy kis sót, 1 egész tojást, egy púpos evőkanál zsírt és vágott zellerlevelet
Picit pihentetjük hűtőben, én éppen addig, amig a levest elkészítettem. A képen egy "mezei" zöldséglevesbe kerül a gombóc, ami így néz ki gömbölyítés előtt:
 

Amikor a zöldségek megpuhultak a levesben, gombócokat formálok a krumplis tésztából, és belefőzöm a levesbe. Nem kell neki sok idő, hamar feljön a leves tetejére, és már kész is.
 
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés