Kedves Vendégeink! A Bodzás Vendégház a házi illetve helyi alapanyagokra és a saját receptekre specializálódott, azonban alapvetően kulcsos ház! Ezért étkezési igényét legalább az érkezés előtti héten szíveskedjék megadni.(bodzazsuzsa@gmail.com címen, vagy a www.bodzas.hu oldalunk kapcsolati űrlapján)
Az itt felsorolt ételek nem tekintendők étlapnak, mindenképpen érdeklődjön aktuális kínálatunkról. Természetesen, ha valami felkeltette érdeklődését, jelezze felénk, ha az alapanyag rendelkezésre áll, megfőzhetjük!
Ha esetleg mégis a mindennapi tökfőzelékünkhöz kíván csatlakozni, arra is van lehetőség. Egyszerű, olcsó menüt elsősorban nyári, több napig nálunk tartózkodó vendégeinknek ajánljuk. A kétfogásos ebéd ebben az esetben 1600,-2000,-Ft (pl. gyümölcsleves- rakott tészta, legényfogó leves-milánói makaróni) Kérje menüsorunkat a nyaralása idejére!
A Bodzás Vendégház és a konyhám, ahol az ételek készülnek, egymás szomszédjai:))) Az ételeket konyhámból lehet elvinni!
Fokhagymás sajtleves kucsmagombával
Kovászos kenyerem
Hamis stíriai metélt
Kecskecomb szilvamártással, sparheltben sült krumplival
Kolbásztöltés
Céklaleves almával
Szalontüdő
Nyúlragu almaszószban traminivel
Almás palacsinta
Rántott kecskesajt rizzsel és rebarbara mártással
Ír szódás kenyér
Kovászos kenyér
Tejszínes hagymaleves szezámmagos kiflivel
Mézes tarja Bodzás módra
Borsó becsinált leves
Fokhagymás nyúlcomb somlói mártással, krumpligombóccal
Őzlábgomba párizsiasan, sáfrányos rizzsel, tartármártással
Gombás táska
Könnyű nyári édesség limoncellóval
Bográcsozás házikenyérrel, tojáskrémmel, bodzaszörppel és somlói borokkal
Bakonyi kecskepásztor-leves
Alpesi hegyi pásztorok levese
Vajas pogácsa-tekercs
Magos buci és oregánós kecskesajt
Brokkolisaláta almával
Zelleres krumpligombóc
Rozmaringos nyúlgerinc kocsonya
"Vízen kullogó": kelttészta sárgabaracklekvárral, pásztortáskafű teával
Egy levesbetét: söberli
Kétszersült palacsinta
Burgonyakrémleves
Aszalt szilvás-ricottás kalácska
Falusi tyúkhúsleves zelleres-vajas habgaluskával
Káposztaleves töpörtyűs pogácsával
Tócsi
Kenyér gluténmentes liszttel vegyesen
Sütőtök krémleves daragaluskával
Grillezett halkarikák tört krumplival, lilakáposztával
Dagasztás nélküli kenyér
Kecskesajttal és sült szalonnával töltött kifli
Falusi reggeli: kecskepástétom, padlizsánkrém, körözött
Lencseleves, szalonnás-kapros-túrós nudlival
Medvehagymás pogácsa
Roston sült pisztráng krumplipürével, rebarbaramártással
Rakott zukkini
Tejszínes tormaleves zsályával
Mézes-mákos puliszka feketeszederrel
Hagymás-sonkás langalló
Balzsamecetes disznó apróhús
Hagymatokány
Egyben sült kecskecomb krumplipürével
Füstölt pisztráng
Mákkenyér
Zabpelyhes-céklás kekszek ordával
Paradicsomos bagett
Waldorf saláta
Köret hajdinával
Diós briós
Fahéjas pite muffin formában
Currys-almás bárányragu
Süllő egészben
Füstölt nyúlcomb
Kukorica prósza
Haltöpörtyű
Langalló reggelire
Füstölt pisztrángfilés tapas
Csokis palacsintatorta
Fürjtojásos házitészta
Borjúsült bazsalikom pestóval, fürjtojásos házitésztával
Kefíres lángos-Bodzás módra
Nyúltokány zsenge borsóval, újkrumplival - aprólékból
Legényfogó leves és szilvás gombóc
Korhely hallé - halfejből
Töltött karalábé
Reggeli falatok fürjtojással- muffinformában
Lecsó
Tejszínes-vargányás szarvastokány
Csülökkocsonya
Falusi tyúkleves zsömlemártással - bakonyi specialitás
Bakonyi halpaprikás amurból - kapros nokedlivel
Dödölle
Édes paradicsommártás tepsis burgonyával, fűszeres tarjával
"Tejbe bümbülü" - tejes krumplileves zelleresen (ALAP), TURBÓ: krémesítve vargányával
Kovásszal, alakorból...
Nyúlszalámi
Szezámmagos snack
Citromkrémes kekszek
Túrós-mángoldos pizzafalatok
Pirított nyúlcomb zöldspárgával, hollandi mártással
Tyúk fokhagymás tejben sütve
Cukkini cicege
Kókuszos céklatorta, mandulás praliné
Desszertnek: vaníliakrémes pite
Ludaskása
Vega vacsora (nem csak vegáknak): spenótos-ricottás gombóc tejszínes petrezselyemmártással
Waldorf saláta történet
Házi tészta durumlisztből-rakott sonkás tészta
A Bodzás Vendégház blogja. Életképek lovakról, kutyákról, macskákról, baromfiról, kertről, egyszóval a vidéki életről. És a konyhámról.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)
Zsuzsanna-napi képcsokor
Új nyomkodós telefont vettem, s mivel kicsi a fotós memóriája, megtartottam a régit is fényképezőnek - addig is, amíg kerül egy kezdő-profi ...


-
Ősi eledel, a már letelepedett, földműveléssel foglalkozó emberek tápdús étke volt, régen végtelenül egyszerűen (kukoricaliszt vagy dara + v...
-
Mi nagyon szeretjük a halat, tudom, a magyar embert nem tartják nagy halevőnek. Pedig állítólag a régmúltban több tenger is mosta határainka...
-
Egy egyszerű, laktató, régi falusi étel. A hozzávalókat megtermelte, illetve előállította a gazdálkodó szegény ember a portáján. (szalonna,...
