Kétszersült palacsinta

Látom, nemcsak nálunk került a hétvégi asztalra a palacsinta desszertként! :)
Amiért mégis közreadom a receptjét, hogy talán nem a leghétköznapibb módon van elkészítve.
Ezt a receptet édesanyámtól tanultam, és igazából máshol még nem ettem ilyet.
Mivel a palacsinta "kétszer sül", ezért valami sűrűbb töltelékkel kell megtölteni, a lekvár ebbe önmagában nem való. Én szinte mindig túrótölteléket készítek a következőképpen:

A túrót édesre keverem porcukorral és vaníliáscukorral, teszek bele langyos vízben áztatott mazsolát, reszelt citromhéjat, egy kevés tejfölt és egy tojás sárgáját.
A palacsintákat a hagyományos módon készítem és sütöm. A kisült tésztát megtöltöm a töltelékkel, és kivajazott, kilisztezett jénaiba fektetem, a tetejét leöntöm egy egész tojással elkevert poharas tejföllel (8 db palacsintához elég a két decis), és mehet az előmelegített sütőbe. Nagyjából 20 perc alatt szépen megpirul a teteje, ekkor van készen. Szeletelem és porcukorral meghintve tálalom.

Megjegyzések

  1. Kedves Zsuzsa!
    Pár napja találtam rá a blogodra, azóta rendszeresen bekukkantok ide is. Ma délután azon morfondíroztam, hogy palacsintát szeretnék sütni, de valahogy MÁSKÉPP! Milyen legyen?
    Gondoltam, amíg eldöntöm, hogy is készítsem, barangolok egyet a blogok között... és tessék! ITT a megoldás a mai palacsintánkra!
    Nagyon jónak hangzik, köszönöm az ötletet. BIZTOS beválik nálam is! :o))))

    Más...
    Olvasom, hogy Gannán élsz. Kedves emlékeim fűződnek egy régi-régi kirándulás kapcsán a faluhoz. Egyszer csoporttal voltam ott, megnéztük az Eszterházyak temetkezési helyét. Az akkori plébános remek mesélő-ember volt, észre sem vettük, úgy röpült az idő. Egyszer csak ott találtuk magunkat a Paplakban, finom bort kortyolgatva. :o))))
    Szép órák voltak, jólesett az emlékezés!

    VálaszTörlés
  2. Natimama: Nagyon örülök, hogy jártál már a vidékünkön és szép emlékeid fűződnek hozzá! Én is nagyon szeretek itt lakni, bár nem itt nőttem fel.
    Remélem, a palacsinta is elnyeri tetszéseteket :)

    VálaszTörlés
  3. Nyami-nyami! Nem tudsz véletlenül valami csiribit, hogy hirtelen itt teremjen egy-pár darab belőle? Akár az ablakot is kinyitom, bár itt kb -15C van most!!! :) Nagggggyon guszta!

    VálaszTörlés
  4. Na jó, nem tudtam tovább várni, sütöttem egy pár proli palacsintát! Az a fél kiló ami emiatt rám jön, a Te sarad! :)

    VálaszTörlés
  5. Hát palacsinta nálunk is volt, igaz, hogy nem kétszersült, de túrós és kakaós. A Tied is nagyon fincsi lehet, egyszer kipróbálom én is!

    VálaszTörlés
  6. A nagymamám is így sütötte, és mennyire finom volt így!

    VálaszTörlés
  7. Eszter: na, jó, felvállalom a kilóidat :)
    Annamarie: van még egy-két palacsinta-receptem, bár inkább a töltelékek terén különlegesek.
    Zsuzsi: de jó hallani, hogy másnál is bevált ez a recept!

    VálaszTörlés
  8. Elkészítettem. Mennyei! :o)))

    VálaszTörlés
  9. Nagyon örülök, hogy ilyen aktivitásra késztettelek Benneteket egy kis palacsinta-recepttel:))) Ebből is látszik, hogy az egyszerű, milyen nagyszerű tud lenni!

    VálaszTörlés
  10. Megnyugodtam, indulás előt hamar beugrottam hozzád, féltem, te is lebetegedtél. Majd du. jövök, s el is olvaslak alaposan. A múltkor a lencse levesed, nagy sikert aratott nálunk. (Innen a blogról főztem le..) Pulónak egy simítás, lementem majd a fotóját!!!

    VálaszTörlés
  11. Holdgyöngy: örülök, hogy újra itt vagy, olvaslak ám én is Téged, még ha nem is kommentelek rendszeresen. És ha még valamiféle erőt is merítesz szösszeneteimből, az végképp felvillanyoz engem is. Puló megkapta a simítást :)

    VálaszTörlés
  12. Te jó ég, de guszta! :D
    El is mentettem, hétvégén megcsinálom!
    Maradt még egy kis túrónk, nagyon kiváncsi vagyok! :)

    VálaszTörlés
  13. Szia!

    Én is pont így készítettem múlt szombaton a palacsintát, drága nagymamám emlékére, akinél mi is csak így ettük (túrósat és kakaósat)! mennyei :)

    VálaszTörlés
  14. Mára csak sima palacsinta került az asztalra, ez is elfogyott, s ezt megcsinálom majd, jajaj, nálad mindig csak nyelek és nyelek, és nyelek, az a kocsonya, gratulálok a helyezésdhez!!! Na, s természetesen lencseleves volt bodzazsuzsa módra

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés