Céklaleves almával

Próbálunk böjtösen étkezni. Nagy segítségünkre van ebben Zsófi lányunk, aki nem tudom milyen nevű diétát tart a formája megőrzése érdekében. Csak azt látom, hogy nem eszik meg mindent, amit ebédre elérakok, plusz a bevásárlólistára eddig nem túl gyakran használt élelmiszerek is felkerültek (brokkoli, cékla, feketeretek, mozzarella!!! - nálam, akinél nap, mint nap itt a kecskesajtok sokfélesége -. Hiába, lányomnál nincs túl nagy népszerűsége.
A mai levesemet ezért nagy érdeklődéssel fogadták, s elfogyasztása után kb. ilyen megjegyzéseket zsebeltem be: "Legközelebb is ilyen legyen!" "Ne változtass a recepten semmit!" Diéta ide vagy oda, hát én híztam!

A recept pedig a következő:

Végy legalább 3 db céklát, és egy kornyadozó almát- így tél végén!
Kettébe vágva ,olajjal meglocsolva, sóval, borssal fűszerezve 170 fokon legalább 40 percig - puhulásig - sütni kell. Utána meghámozzuk, daraboljuk, és hagymával, egy kis zellerrel összepirítjuk, majd felengedjük húslével, vagy zöldséglével - kinek, mi van otthon lefagyasztva. Teljes puhulásig főzzük a zöldségeket, majd turmixszal még rásegítünk a pépesítésre.
3 evőkanál tejföllel épp csak összerottyantjuk. A legfinomabb langyosan vagy hidegen!
A cékla gyógyhatásairól a következő linken lehet tájékozódni:
http://gyogyitohatasai.blogspot.com/2009/09/cekla-gyogyito-hatasa.html
És a végeredmény az asztalon:

Megjegyzések

  1. Nekem nagyon tetszik, de hogy az én lányom "diétájába" nem férne bele, az biztos. Már csak a szine miatt se!

    VálaszTörlés
  2. Nekem nagyon tetszik és biztos szeretném is, de a férjem... khmmm... nem díjazná, abban biztos vagyok. Amiben nincs hús, az számára nem is étel. A levesekkel meg főleg nagyon hadilábon áll. Viszont lehet, hogy magamnak egyszer megfőzöm!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon hálás vagyok ezért a zseniális receptért, mert most kezdtem el a naaaaaagy tavaszi fogyókúrás, méregtelenítős 3 hónapomat.
    Szeretnék most jól lefogyni, és kivirágozni nyárra. :D
    Gyönyörű a leves!

    VálaszTörlés
  4. Kékmadár: mi a baj a színével? Azt hittem, gyönyörű! :(

    Annamarie: mi is húsevők vagyunk, azonban az év eleji köszvény-diéta még igencsak érezteti hatását!!

    Raindrop: ha szükséged van rá, iszkiri a zöldségesbe, és tankolj be céklával, mert csodálatos! Amit savanyúságként tud, az kismiska ahhoz képest, amit egyébként ki lehet hozni belőle!

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű színe van ennek a levesnek. Viszont mögötte a jácint sem akármi!
    Mi rengeteg céklát eszünk nyersen. Csak úgy, meghámozva, fölkarikázva, reggeli mellé, mint a retket.

    VálaszTörlés
  6. Minyon: Lányom miatt nálunk is ott van a hűtőben, esszük is, de levesnek most lett először kipróbálva. Ezután jön a húsétel mellé körítésnek!!! :)))

    VálaszTörlés
  7. Ezt én is ki akarom próbálni majd, az alma engem mindig jobban vonz, mint a cékla, de kíváncsi vagyok a kettősükre!

    VálaszTörlés
  8. Grat a Bloghoz, nagyon eredeti. Ami a céklát illeti, eddig csak savanyítva ettük savanyúságnak de a levest ki fogom próbálni. Egyébként a cékla nyersen nagyon egészséges de én nem tudtam megenni.

    VálaszTörlés
  9. Kösz a biztatásod - nálam. Nagyon magam alatt vagyok, sokat kínlódok, nehéz. Azért nálam a kecskesajt vezet!! Ezt a levest viszont ki kellene próbálnom, lehet engem is vékonyítani kellene, főleg most...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés