Nyárbúcsúztató

Ezidőtájt - augusztus vége, szeptember eleje , amikor véget ér számunkra a nyári vendéglátós nyüzsgés, vendégül szoktuk látni barátainkat egy kellemes nyárbúcsúztatóra, evés-ivással megspékelve.
Az idei szezonzáró "Bodzás-grillparti" menüsora a következő volt:

- halászlé bográcsban (ponty, amur és keszegfélék sokaságából)
- sült oldalas lilahagymalekvárral töltött burgonyával
- vadmalacpecsenye (barátaink segítségével)
- grillkolbász (helyi sváb specialitás)
- Waldorf saláta és franciasaláta
- medvehagymás pogácsa
- sütemények, házi rétes (szintén baráti felajánlás)

Italválaszték: debreceni meggypálinka, somlói cuvée a Kántor Pincészettől, és a döbröntei kocsmárosunk házi vörösbora. (Bodza- és meggyszörp az antialkoholistáknak és sofőröknek)
Nos, az időjárás azért derekasan beleszólt a terveinkbe, mert az esős idő és a viharfellegek a bográcsos halászlé helyszínét áttették a konyhába, és a sörpadokat is kénytelenek voltunk a nappaliba elhelyezni, mindettől függetlenül remek hangulatban költöttük el főztjeinket, s közbe-közbe azért az udvaron is tudtunk sertepertélni, például a grillkolbászt sikerült a fedett tározóban megsütögetni, úgyhogy a nyárvégi grillezés illúziója azért megvolt.
Waldorf saláta

Sült oldalas lilahagymalekváros burgonyával

Szervír asztal medvehagymás pogival

Megjegyzések

  1. Zsuzsa, az időjárás a jókedvnek és jó étvágynak nem lehet nálatok sem akadálya - úgy látom. Mi is grilleztünk már kempingben zuhogó esőben - napernyő alatt. Néztek is bennünket sokan :) Az a Waldorf saláta és pogi (a többi is persze) maradékát ha kérhetném; vagy legalább a recepteket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Muskátli Büfé: a medvehagymás pogácsa receptje egy régebbi posztban: http://egycseppbodzas.blogspot.hu/2009/10/medvehagymas-pogacsa.html,
      a Waldorf saláta pedig a legújabban!:))

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés