Miért nem tudok megjegyzést írni a saját blogomba?
A dolog mindössze két napos, és sajnos, nem értem, mi történhetett, hisz legutolsó bejegyzésemen kívül semmit nem ügyködtem a bloggerben. Ha valaki járt már így, és tudja a megoldást, kérem segítsen nekem!
Így tehát Kovászos kenyerem című bejegyzésemhez ezúton írok választ a kommentelőimnek.
Mindenkinek nagyon köszönöm az érdeklődést és a buzdítás, és megígérhetem, hogy még sűrűn fogok próbálkozni, többféle liszttel és többféle lisztből készült kovásszal, viszont élesztő nélkülivel. Megpróbálom úgy felfogni a parasztkenyér fogalmát, hogy száz évekkel ezelőtt még bizonyára nem ismerték az élesztő gombákat, vagy ha igen, erre még nem épült rá egy ipar:))) A kenyereket - olvasmányaimból ez derül ki - kemencékben sütötték, de olvastam forró hamuról is...
Így továbbra is várom az ötleteket szellősebb kenyérke elkészítésére. A dagasztást kipróbálom még hosszabban, kb 40 percre elnyújtani. Még annyit, hogy előírás szerint mindent szobahőmérsékleten végzek, tehát liszt és kovász, valamint a víz is legalább 2 órát a fűtött konyhában töltött.
Hallottatok-e olyan egyéb, de természetes adalékról, amely könnyebbé varázsolja a kenyeret? Tehát most nem igazán érdekelne olyan, hogy aszkorbinsav, vagy burgonyapehely. Nagyik, dédik élnek még közöttünk, akik erre választ tudnának adni? Én sajnos, gyerekkoromban elvesztettem őket...
Így tehát Kovászos kenyerem című bejegyzésemhez ezúton írok választ a kommentelőimnek.
Mindenkinek nagyon köszönöm az érdeklődést és a buzdítás, és megígérhetem, hogy még sűrűn fogok próbálkozni, többféle liszttel és többféle lisztből készült kovásszal, viszont élesztő nélkülivel. Megpróbálom úgy felfogni a parasztkenyér fogalmát, hogy száz évekkel ezelőtt még bizonyára nem ismerték az élesztő gombákat, vagy ha igen, erre még nem épült rá egy ipar:))) A kenyereket - olvasmányaimból ez derül ki - kemencékben sütötték, de olvastam forró hamuról is...
Így továbbra is várom az ötleteket szellősebb kenyérke elkészítésére. A dagasztást kipróbálom még hosszabban, kb 40 percre elnyújtani. Még annyit, hogy előírás szerint mindent szobahőmérsékleten végzek, tehát liszt és kovász, valamint a víz is legalább 2 órát a fűtött konyhában töltött.
Hallottatok-e olyan egyéb, de természetes adalékról, amely könnyebbé varázsolja a kenyeret? Tehát most nem igazán érdekelne olyan, hogy aszkorbinsav, vagy burgonyapehely. Nagyik, dédik élnek még közöttünk, akik erre választ tudnának adni? Én sajnos, gyerekkoromban elvesztettem őket...
A megjegyzés ablak alatti kis ablakban bent van a profil neved? Ha nincs, akkor nyisd meg és írd be mint URL-t. Bár azt hiszem, ez túl egyszerű......
VálaszTörlésKöszönöm MJ, a profilnevem benn van az ablakban úgyhogy ez egy próba lesz...
VálaszTörlésAkkor bejött, mert itt vagy! Vannak ilyen gondok néha. Én napokig "nem találtam" a hangot a YouTube irányából!
VálaszTörlés