Végre új fotók!

Írtam már róla, hogy kedves masinám bedöglött, így kb. két hétig nem tudtam fotózni, pont most, amikor kisgidák színesítik napjainkat!
Sitkéről még nem készült fotó, pedig immár ő is lassan egyhetes, és boldogan ismerkedik az udvar lakóival, és megannyi játéklehetőségével!


Itt éppen a tamariskámnak estek neki csapatostul:


Sitkéről elmesélem, hogy talán élete harmadik napján elveszett! Csak naplementekor vettem észre, hogy nincs Gitta mellett. Az összes kecskét betereltem az istállóba, csak Gittát - az anyját - hagytam elől, hátha a mekegésével hazahívja. Gitta recsegett is ezerrel, azonban Sitkének hűlt helye volt. Körbejártam az udvart, a műhely környékét, benéztem az összes létező farakás mögé, kerestem azokat a helyeket, ahová elképzeltem, hogy megbújhatott, de hiába, nem került elő. Az anyja mekegésére sem, pedig legalább egy órán keresztül próbálkoztunk, amíg beesteledett. Az abrakos tároló környékén friss vérnyomokat vettem észre, és mivel utoljára nagyjából ezen a helyen láttam Sitkét, már elképzeltem, hogy esetleg a kutyáim tettek benne kárt...
Visszavittem Gittát is az istállóba, és nagy szomorúsággal a szívemben kifejtem a kevéske tejecskéjét, nehogy begyulladjon reggelig.
Másnap reggel már gyanús volt, hogy Puló a műhelyudvarban veszettül ugat. Bár szokott máskor is, hiszen a szomszédék kutyáját a kerítésen keresztül rendszeresen megugatják. Azonban a kapu nyitása után Sitke nézett velem szembe!!! Akkor már hallottam, hogy Gitta is az istállóban mekeg nagy hangon és Sitke is hívja az anyját! Azt a boldogságot nem tudom leírni. Ölembe kaptam Sitkét, össze-vissza csókolgattam és szaladtam vele az anyjához! Legalább egy óráig le sem szállt a tőgyről, annyira éhes volt szegényke!
Mai napig is csak sejtésem van arról, hogy hol éjszakázhatott ebben a hidegben, anya nélkül, tejecske nélkül, kitéve a külvilág veszedelmeinek védelem híján...
Nagy kő esett le a szívemről, és boldogság volt újra együtt látni a kecskecsaládomat!

Megjegyzések

  1. Nagyon-nagyon bájos jószágok ezek a kiskecskék!

    VálaszTörlés
  2. Egész megható lett ez a poszt, lehet egy kis csengettyű a nyakban segített volna előbb megtalálni, de ezt már nem tudjuk meg. Lényeg hogy előkerült a kis felfedező.

    VálaszTörlés
  3. Jajj Te Zsuzsa, ez kész krimi. Lényeg, hogy megkerült, épen, egészségesen.

    VálaszTörlés
  4. Hurrá! Hurrá! Hurrá!! Nagyon boldog vagyok!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés