Április óta készítünk füstölt pisztrángot a házilag gyártott füstölőnkkel, és a hideg füstön sajtjaimnak is igazi füstízt tudok már adni, így ritkábban használom a gyári füstaromát.. Egy ideje izgatott már a gondolat, hogy ha nem is disznósonkát, de nyúlcombot füstöljek a masinámmal. Így változatosabbá tehetem a nyúl- és egyéb ételeinket is. Azért a technológiát nem ismervén, nekiálltam kutakodni a neten, illetve érdeklődtem a faluban is, de meglepő módon, nagyon kevés információra bukkantam. A nyúlcomb füstölés úgy látszik még gyerekcipőben jár:))) A neten talált receptek sem adtak teljes leírást, és telefonos megkereséseimre is csak hímelő-hámoló megoldásokat kaptam, azaz, csak eseti próbálkozások voltak másoknál is. Így tehát, ha nem is teljesen, de a saját fantáziánkra kellett hagyatkoznunk a portéka előállításánál. Így álltunk neki: 16 db hátsó nyúlcombot 2 éjszakára páclébe tettem, ami 4 liter felforralt vízben oldott 60 dkg sóból, pár darab babérból és fél marék egész bor...
Ekkora havatok van? itt semmi hó nincs, ma szinte "kánikula" volt.
VálaszTörlésBizony, és még a mai meleg, meg a kevéske eső sem tudta teljesen elolvasztani:))
TörlésGyönyörű táj !
VálaszTörlésÉs ma sok-sok napsütés is volt mellé. Ilyenkor gyönyörű igazán!
TörlésGyönyörű ez a fehérség a konyhádból! Most Budapest is csupa fehérség. Tegnap késő este állt el a hóesés, úgy 15cm havat söpörtem le a kocsiról.
VálaszTörlésBizony, itt is megsokasodik a munka hóeséskor, még ha az utcán besegít is a traktoros. Nálunk azért nem volt ekkora utánpótlás, viszont teljesen elolvadni se tudott az enyheségben.
TörlésMilyen szép lehet most a vár! Arról nincs most fotód?
VálaszTörlésHááát...ad ez a tél házunk táján is elég tennivalót, így nemigen jutok el még ilyen "messzeségbe" se, mint az alig 1,5 km-re lévő vár:)))Viszont osztom a fb-n a döbrönteiek fotóit, így ha átkattintasz oda, azért találsz fotókat a téli Döbröntéről:)))
Törlés