Mikulásnapi szappanajándékok

A hétvégén nagy megtiszteltetés ért minket: a Mikulás-napi szervezők - igaz, az utolsó pillanatban -, de Ferit kérték fel Mikulásnak. Az utolsó pillanat alatt azt értem, hogy vasárnap délben jöttek el hozzánk, és a műsor délután háromkor kezdődött. Az összes szóbajöhető férfiembernek elfoglaltsága akadt. Persze nálunk is lett volna kifogás, hisz koraestére szülinapi meghívásunk is volt, de hát a gannai gyerekekért mindent! :) Felszerelést kaptunk hozzá, a műsor szereplői között pedig akadt krampusz is. Csomagokról, szaloncukorról az önkormányzat gondoskodott.
Kedves színpadi előadásnak voltunk szemtanúi, ahol nem a Mikulás adott ajándékot, hanem a gyerekek ajándékozták meg a messzi földről érkezett, fáradt vándort. A mese fő mondanivalója az igaz barátság és a szeretet volt.



A műsor után a szokásos adventi vásáron helyi kézműves ajándékokat lehetett vásárolni, ahová én is elvittem kecsketejes házi szappankáimat, s a bevételt felajánlottuk a pápakovácsi Mesevár Óvoda javára. Sajnos, tavaly óta már a gannai gyerekek is ebbe az oviba járnak: a kis létszám miatt a falubeli ovit megszüntették.
Íme képek a becsomagolt szappanokról:



És csomagolás előtt, valamint használatban a fürdőszobámban:




Műsor után iszkiri haza, átöltözés ünneplőbe és irány a szülinap! Előtte azonban az összes állatkát nyugovóra helyeztük. Nézzétek, mit szóltak Malátáék a még Mikulás-ruhában érkező gazdára! Azt a riadalmat, fújtatást nehéz leírni, amit lovaink műveltek! :))

Megjegyzések

  1. A kecsketejes szappan tökéletes ajándék, szép a csomagolása is, ügyes vagy! A csipkék is csodaszépek, nagyon tetszenek!

    VálaszTörlés
  2. Annamarie: A szappanok ugyan az én gyártmányaim, de a csipkéket anyukám csinálta. Áldom a kezeit érte!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés