Vendég télen - faluhelyen

Nincs hó, nincs harapnivaló hideg tél, szállingózó hópelyhek, szikrázó napsütés...Hideg van, szürkeség, csupasz fákon károgó varjak... És mégis...
Öreg falusi ház, kivénhedt kandallóval...de azért gázfűtéssel is...Asztalos mester szuhos fából készült angyali bútoraival...sok-sok mécsessel, füstölővel fellaggatott házikója, némi adventi várakozást tükröző asztaldíszével - nagyon diszkréten, nem akar hivalkodni, itt a léleken van a hangsúly, nem a díszeken.
Pihenni, aludni vágyó fővárosi marketingesek, informatikusok...Szeretik a csendet, nem kell nekik program, karácsonyi kavalkád, hisz épp ezelől menekülnek...no meg a céges évvégi bulik után épp jó pihenni egy nagyot.
A házigazda alkalmazkodik. Reggeli friss bagettel: tizenegykor...Közben azért a lóistálló kiganézva, s ha jön a vendég, ugrás ki a trágyás gumicsimázból, gyors mosakodás, kicsi Nina Ricci, és rántotta kapirgálós tojásból...Agy rákészülve az ebédre...valamikor - előtte egy órával telefon - szendvics specialitás, salátával, grillhússal, sajttal...De már elő a fagyasztóból a füstölt pisztráng és a vacsora saláta céklából, zellerből, házi majonézzel...
Közben fűtjük a házat, sparheltet, őrizzük a tüzet. Gondoskodunk ivóvízről a ház népének: kutyának, macskának, tyúknak, nyúlnak.
Felseprem a konyhát, sok a por a fűtéstől.
Imádom, hogy télen is sokan jönnek hozzánk...Talán jó kis hely a Bodzás...

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Holle anyó megrázta dunyháját

Füstölt nyúlcomb

Feta sajt készítés