Szilvalekvár nélkül nincs is falusi porta...

Ugyan mifelénk nem terem az a hírös panyolai szilva, de azért Bakonyalján sem lehet háztartás szilvalekvár nélkül. -Vagy mégis? -  Nálam ugyan nagy szükség van a finom háztáji reggelikhez a zamatos házi lekvárokra, ezért több gyümölcsből is készítek ezidőtájt finomságokat, most épp szilvát. - A többiről majd folyamatosan teszek közzé képeket.
A szilva mifelénk "parlagon" terem, utak mentén, legelőkön, mindenfelé. A hullott termésből kecskeeledel lesz - naponta gyűjtöm nekik, nagyon szeretik .
És milyen is a bakonyi "titkos" szilvakekvár recept? :)))
- Végy jó sok szilvát, mosd meg, magozd ki...Na, innentől titkos:)))
Vendégeink akár a reggeli csavart bagetthez, akár egy jó szilvalekváros gombóchoz kóstolhatják kedvükre!
A titokzatos folyamat egy-két közszemlére tehető epizódja:))



Megjegyzések

  1. Anno, Nagymamám minden nyáron főzött szilvalekvárt: órákat állt a tűzhely mellett kevergetve az olykor nagyokat fröccsenő lekvárt. Nosztalgiával gondolok azokra az ízekre - nem is tudok rá emlékezni, mikor ettem utoljára szilvalekvárt. Jó, hogy nálad most is készül és élvezik a vendégek.

    Cecilia

    VálaszTörlés
  2. nagyon finomnak látszik és gyönyörű a színe is!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Vargányás gombakrém