2012. augusztus 28., kedd

Az a bizonyos kecskecomb...

Még talán nincs is fent az Ételeink menüben kecskés étel. A közösségi médiában már terjeng egy-egy ilyen főztömről készült fotó, vendégeink által. Több éves tapasztalatból merem most már elmondani, hogy a kecskehús nagyon finom, a hagyományos ízekhez szokott ízlelőbimbóknak sem kell agyafúrt fűszerezést és egyéb előkészületet végezni ahhoz, hogy befogadhassák.
Amit viszont fontos tudni annak is, akinek netán kellemetlen tapasztalata lenne...- Ez nem a Bodzás Vendégház kecskefőztjeire jellemző:)))
Általában a bakhúsból készült ételeknek lehet mellékíze, de egy jó szakács ezen is tud segíteni. (lefaggyúzás, erőteljesebb fűszerezés, felhasználás előtt ecetes áztatás stb.)
Mi nem tartunk bakkecskét, a bakgidák is ivarérettség előtt fagyasztóba kerülnek. A nőstény kecskének nincs erős "szaga", s ha a faggyújától megszabadítjuk, a marhahúshoz hasonló küllemű és ízű, remek húsféléből főzhetünk.
Az alábbi étek egy 24 órás fűszeres pácban érlelődött egész kecskecomb krumplipürével és szilvamártással, mentalevéllel díszítve.

2 megjegyzés:

Homoktövis mézzel

Tavasszal vásároltunk 2 tő nőivarú és egy tő hímivarú homoktövis t és tettünk egy próbát az elültetésükkel a Bittva parton lévő kertecskémb...