Hosszú, forró nyár...

Azt hiszem, nem lehet panasz az idei nyárra: remek idő, kánikula, eső is csak akkor, amikor alszunk... Szerencsére a Bodzás az idén is megtelt pihenni vágyó családokkal - és még nincs vége... - az időjárás pedig elkényeztette a nyaralókat.
Persze a falusi ember nem örült annyira a rekkenő hőségnek, pláne, mikor nap mint nap állatok sokasága várja az elemózsia mellett a folyamatos, hűsítő vízellátást. Aggodalommal terhesen figyeltük a télire való takarmány alakulását. Mindenhol a csüggedés: a nagy meleg miatt jóval kevesebb szálas takarmány kerül környékünkön a pajtákba, a pótlást messzebbről, nehéz forintokért kell beszereznie a gazdáknak, még azoknak is, akik amúgy rendelkeznek termőfölddel. A széna és az alom beszerzésén túl vagyunk, zab is került a tárolókba. Kukorica, búza, árpa...még beszerzésre vár.
Kecskéink szépen gyarapodnak, december-januárrra gondolkodom a szaporulatról. Annyira szépek, erősek a gidák, hogy talán nem kell kivárnom az éves korukat - jövő márciusra -, előbb is vemhesíthetem őket. Kezesek, bájosak, imádnivalóak.
Holnap ünnep, turnusváltás a vendégházban, tehát nekem munka.
Mindenkinek szép ünnepet, a nyár hátralévő idejére jó pihenést kívánok az alábbi képekkel:

Megjegyzések

  1. Valóban nem jó ez az idő a termelőnek. Sokat kell öntözni, de akkor sem jó a termés.
    Ez az idő nem a falusiaknak kedvez. Legalább nektek jó!
    További kellemes falusi életet kívánok!
    GGy.

    VálaszTörlés
  2. Jó volt hírt hallani felőletek. Új ülőkék a Bodzás udvarán?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anikó, nekem a tűzrakóhely körüli ülőkék réginek tűnnek...Ennyire régen voltatok már nálunk...??

      Törlés
  3. Épp ilyen ülőkéket szeretnék én is..de csak 4.5 öt..nagyon tetszenek..mekkora rönkből vannak,ahhoz hogy kényelmesen lehessen rajtuk ülni?..

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés