Nemes egyszerűség

Aki  betéved Gannára, ebbe a bakonyaljai csöpp kis ékszerfaluba, többnyire elámul a hely szépségétől, egyszerűségétől, ahogy a közeli dombokról autóval, kerékpárral vagy gyalog becsordogálva  rápillant a nem is olyan távoli Somlóra,  a falu takaros házaira, virágos kertekre, gyümölcsösökre. Békét, nyugalmat és harmóniát áraszt az összkép. Bizonyára furcsa ez a zajos hétköznapok után, azonban bátran állíthatjuk, hogy nagyon könnyen meg lehet szokni, és aki a szívébe tudta zárni ezt a kedves falut, az tudja, hogy ide vissza kell jönni.
E csöpp falu egyik vendégháza - a sok közül - a Bodzás, nem csillog, nem hivalkodik, nem trendi, nemes egyszerűség jellemzi, luxus helyett békét, felüdülést,  a "zöld wellness" különleges élményét, a természet gyógyító, regeneráló erejét kínálja. Erdők, patakcsobogás, virágos kert, szénaillatú legelők... a páratlanul friss levegő , a tiszta ivóvíz, a csillagos égbolt: már-már elfeledett kincseink itt mind-mind "kéznél" vannak,érezhetők,  átélhetők.
A kis ház stílusa, belvilága,  szerethető, fenyőfából készült bútorai az asztalos házigazda kezét, ízlését dicsérik. Így lesz harmónia  a kül- és belvilág között, ahol jó lesz megbújni, hisz a Bodzás nem csak egy vendégház, sokkal inkább rejtekhely.

Őszi képeket hoztam mai sétánkról, a faluszélről:












Tényleg búvóhely? Gyertek, próbáljátok ki!

Megjegyzések

  1. Többször próbáltuk, tényleg búvóhely. Csend, nyugalom, s kiváló vendégszeretet. Nem beszélve a négylábúakról. S a falu is szívbéli, ahogy írod.

    VálaszTörlés
  2. Nem ti vagytok az egyetlenek valamikori városlakó vendégeink közül, akik aztán kedvet kapva ki is költöztetek a természetbe, vidékre:))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

A jancsikályháról