2019. június 25., kedd

Nyári étkeink

Szeretek zöldségekkel, gyümölcsökkel ételeket előállítani főleg így a korai kánikulában, és persze, mert a kertemből már kapok ezt-azt. Tavasszal jeleztem, hogy a felújítási munkák miatt idén nem vágtam bele sokféle zöldség ültetésébe, és főleg hanyagoltam a gombásodásra, rovarkártevőkre hajlamos növényeket, így semmi káposztaféle, borsó nem lett vetve, van azonban hagyma, fokhagyma, sóska, spenót és cékla, sütőtök, uborka, egy kis sárgarépa, zöldbab, fodros saláta, ami úgy tűnik, nem magzik fel, szinte naponta hozok fel belőle a konyhára. Ezek minden évben gond nélkül hozták a jó termést, bízom az idei évben is.  Az enyhe tél előrevetítette, hogy a kártevők valószínűleg vidáman kitelelnek a földben, nem akartam még több munkát magamnak a permetezéssel. Paradicsomot most a ház köré ültettem ládákba, hogy folyamatosan szemmel tarthassam őket. (Ha valakinek nem világos, a Bittva-parti kertecskémhez kb. 150 m-t kell gyalogolnom, tehát nem közvetlenül a házunk mellett van)
Salátáról, rántott csirkéről, gyümölcsös kuglófról, bagettről szólnak a képek, ezek egy része vendégeknek készült, de persze sütéskor mindig kerül a mi asztalunkra is.
Magvas bagett és kakaós kuglóf a vendégreggelihez

Sarkantyúka díszítés a kuglófhoz

Piros, fehér...porcukros

Ribizli a kertemből

A kétéves meggyfa is mutat már egy kis termést

Citromöntetes saláta River Cottage módra

Citromfű tea készül, lesz hozzá levendulás jégkocka
Mindennapi salátánk, kapirgálós tyúktojással

Rántott  csirkecomb...

...házi salátával, balzsamecettel - petrezselymes krumpli nélkül, diétásan

1 megjegyzés:

Permakultúra

Lassan itt a tavasz, kerttel rendelkező barátaim már bizonyára terveznek, palántáznak, ki-ki lehetőségeihez, idejéhez mérten, mint ahog...

Népszerű bejegyzések