Tavasz lenne már?

Álomszép időjárás van mifelénk, pezsdül a vér - még ha nem is húszévesen - teli vagyunk tenni akarással, sorjázom a tennivalókat, csak hogy ne zúduljon minden egyszerre ránk - amikor majd tényleg tavasz lesz. Forgatókönyvet készítettem a virág- és fűszerültetésről, kezdem a kamillával és lestyánnal, ezeket akár már ősszel vethettem volna, talán nem lövök nagyon mellé, ha most próbálkozom. Előző posztomban írtam, hogy a kert az idén pihenőn lesz, nem lesz erőnk és időnk az építkezés mellett kertet ápolni. Azért mégis tervbe vettem a levélzöldségeket, mint a sóskát, spenótot, rukkolát egy-egy ágyással, és talán még cékla valamint fehér fejű hagyma a bruscettához. És egy kordon uborka. Ezzel az öt ágyással és az uborkával még talán megbirkózom. A fűszerek (bazsalikom, kapor, metélőhagyma és metélőpetrezselyem, majoranna) idén is a ház mögötti kővályúkat fogják díszíteni, a kakukkfű pedig kiirthatatlanul terem a ház előtti ládában.
A vendégház kertjében is neki kell állnom irtani a vadrózsát - pfúj, de utálom! - mert elnyomja a rézsűn terülő bokrokat.
A játszótér mellé mini virágoskertet fogok még felásni, ahová évelő virágokat ültetnék, legyen minden évszakban virágzó növénye a vendégeinknek. Amúgy eddig is voltak, a Fefe által készített virágládákban és műanyag dézsákban.
A fotóimon láthatjátok, hogy egy kisebb akácritkítás után az összeválogatott rőzséből már a jövő évi tüzelőhöz való gyújtóst szép rakásba rendeztem, valamint a pipiknek tyúkhúr gyűjtés ürügyén kerti körutat tettem a Bittva parton, amivel nem tudok betelni, csobogásának hangját, a dzsumbujban megbúvó madarak rikoltozását, pittyegését, ciripelését, pittypalattyolását imádom hallgatni! Ilyenkor azt se bánom, ha lesz még hófúvás!
A talicska mindennapi munkaeszközöm

A szerszámos-nyerges mellett rőzse gyűlt gyújtósnak

Jól fog ropogni a spórban!

Stílusos ablakzsalu - saját munka

Kedvencem a Bittva!

Halljátok a csobogását?

Nedvesség és moha

Lépcsőfeljárónk a Bittvától a kertbe

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

A jancsikályháról