Egyszerű és elegáns...?

Milyen jól megfér  egymás mellett a két kifejezés! De vajon igaz lehet-e ez egy vidéki szállás tekintetében?
Mert mit is jelentenek ezek a szavak és milyen képek jelennek meg bennünk, ha halljuk őket? - nem lehet elmenni amellett, hogy ezek a szavak neveltetésünktől fogva és az azóta "rárakódott" élmények hatására más-más képi világot jelenítenek meg bennünk.
 Mint minden munka , minden teljesítmény mögött van "izzadság".  Viszont éppen azért elegáns, mert ez nem látszik.
Lássuk, hogyan definiálja a lexikon az elegánsat: "jó ízlésnek megfelelő, kellemes benyomást keltő, a szóban forgó dolog (szállás) birtoklása, kinézete jó érzést okozó."
Nagyon örülök, hogy vendégkönyvünk legtöbb bejegyzése valahogy ekörül a nézőpont körül rendeződik egységbe. Egyszerű és elegáns. Ember, táj és épített környezet - ezek képezik a Bodzás Vendégház egyszerű mégis elegáns összhangját...amit most még picit fejlesztünk is...de ez legyen egyelőre egy csöppnyi titok. Ha sikerül megvalósítanunk, úgyis közhírré tesszük. Hamarosan jön egy "ilyen volt - ilyen lett" poszt. Addig is olvassátok híradásainkat és szurkoljatok, hogy feleresszen a fagy, mert a haladáshoz ez nélkülözhetetlen lesz! Hajrá, földmunka, és ez most bizony nem a kertről fog szólni. Ezért az idén az Édenkert egy kicsit háttérbe fog szorulni,(:(() de ha Zsuzsa asszony (én) és Feri bátyó  összekapja magát, a Holdállás is kedvezni fog, a vendégjárás is folyamatos lesz, akkor még akár az is megvalósulhat, amit most nem gondolnánk.

Megjegyzések

  1. Huh, találkoztunk. Épp ma gondolkodtam rajtatok, a házon, ahogy összeraktátok. Nagyon szeretem. valahogy eszembe jutottatok. Sokat keresek, ha kirándulni indulunk, nekem annyira fontos a környezet is ahol megalszunk. Nálatok minden megvan: kint és bent is. No, és a falu vége, a csend, a nyugalom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy közkinccsé tetted a nálunk átélt érzéseidet, hangulataidat:)))

      Törlés
  2. Régóta készülünk hozzátok, talán idén már sikerülni fog. Várom az újdonságokat, bár az is nagyon tetszik, ami eddig volt.

    VálaszTörlés
  3. Soraidból az cseng ki, hogy voltatok már nálunk:))Vagy az első utazást tervezitek Gannára?

    VálaszTörlés
  4. Így van, az ember azt hiszi már minden rendben, aztán elkezd kapirgálni az agyában egy s más...és ha rátok gondolok, kik nem vagytok semmiben se restek, meg is valósítjátok. Sem ötletekben, sem kézügyességben nem visztek hiányt... Gyors tavaszodást és örömteli munkakedvet!

    VálaszTörlés
  5. Igazából nem jár sűrűn hozzánk az az érzés, hogy most már minden rendben lenne...:)))És igen, kell egy kis buzdítás, mert nem vagyunk már ifjoncok.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés