Cuki és Mogyoró

Október végén Bogi két gyönyörű kutyakislánynak adott életet, s amint egyik előző bejegyzésemben írtam volt, keverék kutyáknál mindig nagy a várakozás: vajon mi is lesz belőlük, kinek a formáját fogják dominánsan magukon hordozni?
Bogi sem száz százalékos puli, a kölykök világos színárnyalata pedig semmiképpen sem puli apára vall, de még csak nem is a GazCsábítóéra, aki Bogi szívszerelme már évek óta, Lucsánó is az ő fia, le sem tudná tagadni.
Boginak nem ez az első ellése, amelyből világos színű kölyök született, tavaly Baltazár is mogyoró színnel látott napvilágot, ő most már világjáró kutyus lett Horst mellett, aki a negyedik szomszédunk az utcában - ha épp Gannán tartózkodik és nem a Fülöp Szigetekn:)))
Kutyakölyköket nevelgetni, látni a növekedésüket, bűbájos dolog! Rengetegszer elvonják a figyelmünket a napi dologról, meg-megállunk vigyorogni rajtuk, simogatni őket.
Hol a nadrág szárát tépik, hol a lábaim közt keveregnek, hogy majd' hasra esem tőlük, hol a madárállományt kergetik szanaszét -aminek aztán nagyon örülnek! Ismerkednek a macsekokkal és minden élő-mozgóval.
Egyiküknek már lesz gazdája a faluban, másikuk még befogadóra vár. De az sem baj, ha nálunk marad, zsemle színű kutyink még úgysem volt!
Bogira viszont december-januárban műtét vár, szurkoljatok velünk, hogy gond nélkül felépüljön majd!
Mindig a közelemben, de inkább rajtam

Azt a csizmát meg kéne támadni!

Vándorúton, peckesen
Kosárkában összebújva

A világosabb Cuki, a sötétebb Mogyoró

Ismerkedés a kutyatállal, a langyos-szaftos farhát lével

Megjegyzések

  1. Tüneményesek. A "tolvaj" fehér színű volt, vagy ő nem puli volt? Fel-felemlegetem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A faluban nagyjából puli (keverékek) és labradorok vannak zömmel, úgyhogy a kicsik valószínűleg falubeli világos labrador apukától vannak...A göndör szőr viszont puli(anyai) beütés, úgyhogy minden esély megvan rá, hogy nagyon szép kutyahölgyek lesznek!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

A jancsikályháról