Édes élet - dolce vita
Nem kenyerem a cukros-mázas-szirupos blogbejegyzés, de az édesre néha én is" rácsábulok".
Egy torta és egy praliné...
A torta rendhagyó alapanyagból...(cékla...), aminek az ízvilága alapvetően édes, így után édesítést nem igényel, a legmegátalkodottabb cukorkerülőknek is alternatíva lehet, kókuszkrémmel megtöltve.
A praliné vendégcsalogató-kínáló. Saját (titkos) recept. Azért annyit lehet tudni, hogy mandula van a közepében, és nagyon-nagyon belga(csoki).
Egy torta és egy praliné...
A torta rendhagyó alapanyagból...(cékla...), aminek az ízvilága alapvetően édes, így után édesítést nem igényel, a legmegátalkodottabb cukorkerülőknek is alternatíva lehet, kókuszkrémmel megtöltve.
A praliné vendégcsalogató-kínáló. Saját (titkos) recept. Azért annyit lehet tudni, hogy mandula van a közepében, és nagyon-nagyon belga(csoki).
jaj, mindkettőből kérek! :) arra a céklás-kókuszosra különösen kíváncsi lennék!
VálaszTörlésMár a múlté, csakúgy, mint a receptje. Apropó, duende, egy almakompót ürügyén épp sokat gondoltam ma rád. Idejét sem tudom, mikor csináltam utoljára kompótot, de megigézett a sütőtökös variációd. Olyannyira, hogy almából én is csináltam egy kisadagot. Azonban sikerült elszúrnom: felkarikázva belefőztem egy fél citromot, amitól kapott egy kesernyés ízt. Nos, a keserű is az ízek közé tartozik, de nem épp egy édességben, ugyi? Aztán ebből következett a gondolat: csinálni kéne egy "Elrontott ételek" blogot.(A jól sikerültekből úgyis Dunát lehet rekeszteni)Szerintem sokat lehetne okulni az ilyen és ehhez hasonló esetekből, nem gondolod?
TörlésAzt a céklást én is megkóstolnám...:-)
VálaszTörlés