Reggeli falatok fürjtojással - muffinformában

Vendégeink körében nagy sikernek örvend a reggeli fogások közt az apró falatkákból álló, de tartalmas reggeli.
Falusi vendégváró konyhánkba ezért a magyar hagyományos reggelik mellett helyet kapnak a reform reggelik is, hisz vendégeink zöme nagyvárosi, világlátott, sokféle konyhát ismerő, és életformájából kifolyólag a könnyed, de gazdag ízvilágú, tartalmas reggelik kedvelői.
Reggeliválasztékomat ennek az igénynek megfelelően alakítom ki, azzal a különlegességgel, hogy ebbe is próbálom beépíteni a háztájit, és a kézművest.
A most bemutatott reggeli falat egy finom tejszínes kávéval vagy gyümölcsteával és például akácvirágmézzel kiváló választás, ha nem akarjuk a gyomrunkat  egy kiadós parasztreggelivel terhelni nyári napokon, kánikulában.

A tésztaalap: szódabikarbónával, olívaolajjal  és kefírrel készített, lágy kenyértészta, amiből rövid pihentetés és nyújtás után a legnagyobb köralakú pogácsaszaggatóval formákat szaggatok, s ezzel bélelem ki a muffinformát.
A tésztát baconnal, háromszögletűre vágott házisajttal bélelem ki, a tetejére ütök egy-egy fürjtojást, sózom, borsozom, és mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, 20 percre. A megsült falatokat friss vágott petrezselyemmel, bazsalikommal díszíthetjük.
Jó étvágyat hozzá!



Megjegyzések

  1. Jó ötlet...de nekem külön külön is "gazdag ízvilág"-ot jelentenek a felhasznált bélések...:-)

    VálaszTörlés
  2. Hú de jól néz ki, éhes is lettem...

    VálaszTörlés
  3. Imádom a fürjtojást - vittem a receptet! köszönöm
    Nézz be hozzám, kérlek: http://muskatlibufe.blogspot.hu/2014/07/vandordij-liebster-award.html

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

A jancsikályháról