Borsószüret felhőszakadásban

Van abban valami borzongató gyönyörűség, amikor a fólia alatt szedhetem a megérdemelt munkám gyümölcsét, azaz zöldségét, miközben  a vastag fóliaponyva védelmezően óv a kinti felhőszakadástól, s én csak a műanyagon csapódó és lezuhogó esőcseppeket, valamint a szélvihar tombolását hallgatom a a fölém boruló sátor védelme alatt. Néha az az érzésem, hogy az orkán hamarosan felkap és elröpít valahová a borsóimmal együtt...:))
Odabenn meghitt meleg és pára van, és gyönyörködve szedegetem a borsótermést, hol ide-hol oda kapok a tövek közt keresgélve, bírálom a hüvelyek vastagságát, a laposabbakat még hagyom hízni.


Egy kosárral már a konyhámban...

És az eső csak locsog...csak locsog...Folyik végig az ablakon....De jó fedél alatt lenni ilyenkor:))Az első borsótermésből zsenge tavaszi borsóleves készült, és két zacskónyi borsó sipircelt a fagyasztóba.

Megjegyzések

 1. Az első borsóleves a picurka répákkal a gyerekkoromra emlékeztet. A legfinomabb levesek egyike!:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezzel így vagyok én is: kifejezetten idei, zsenge zöldséget vettem hozzá: Ebbe a levesbe csak az idei, az új termés való! És igen! Én is nosztalgiáztam egy kicsit, de rég is volt, amikor ezt a finomságot anyukám tette elém...

   Törlés
 2. Régen nekem is volt fóliasátram sok finomsággal.
  Most,hogy látom a tiédet, ki fogom préselni a kicsi kertünkből egy kicsi sátrat jövőre! Annyira átjött a hangulata,ahogy írtál róla..)

  VálaszTörlés
 3. Anyukám mondja mindig, amikor az első borsólevest esszük: újdonság a hasunkba, betegség a pokolba :)

  VálaszTörlés
 4. De jó, hogy sikerült:) mi is tegnap ettük az első borsólevest,kicsi répákkal....a fóliából :)

  VálaszTörlés
 5. Óh, már én is érzem a számban azt a friss finom borsó ízt. Már nagyon hiányzik. A miénk még ezután érik, most virágzik. Szabadföldben van. S eső nem volt szinte egész elvetéstől kezdve mostanáig. A locsolás nem adja u.azt az eredményt. Most aztán esik, szinte minden nap. Remélem hamarosan mi is borsó szüretelünk. Most még csak a földieper van, no de az is mennyei ízek . . .

  VálaszTörlés
 6. Hét végére én is azt terveztem, de sajnos a piacon még nem volt borsó. pedig már nagyon várom. talán majd a jövő héten.

  VálaszTörlés
 7. Már ez a harsogóan friss zöld szín is jókedvre derít ebben a szürke időben... :) Nekem is az Anyukám főzte friss borsóleves jutott rögtön az eszembe... :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Hagymatokány

A "tökéletes kekszrecept" faragott kekszmintázóhoz