Kekszreceptek - a kekszmintázóhoz

Lassan közeledik a Karácsony, egyre többet törjük a fejünket az ünnepi menün, a lehetséges sütemények során, illetve az ajándékokon.
Portánkon is egyre nagyobb az érdeklődés kekszmintázóink iránt, és megnőtt az internetes rendelések száma is.
Sokan keresnek használható recepteket e gyönyörű termék mellé, így most összegyűjtöttem Nektek egypárat, azzal a szándékkal, hogy hozzászólásaitokban Ti is tegyétek közzé a már kipróbált receptjeiteket! Így egy kisebb recept-lapozgatót nyitnék ezen a felületen, remélem, mindenki örömére:))

Lássuk az első recept-csokrot!

Egyszerű linzertészta

3 rész liszt
2 rész vaj
1 rész porcukor
1 tojássárga (elhagyható)
csipet só

A vajat kissé meglágyítjuk, elmorzsoljuk a lisztben, majd jöhet a só, porcukor és esetleg a tojássárga. Összegyúrjuk, egy fél órát pihentetjük, majd kinyújtjuk és mintázzuk. 180 fokon 8-10 perc alatt megsül.

Mogyorós keksz

40 dkg liszt
15 dkg porcukor
10 dkg darált mogyoró
25 dkg puha margarin
1 tojássárga
pici fahéj
1 citrom reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
1-2 ek. hideg víz

Az összetevőket összegyúrjuk, majd 1 óra pihentetés után nyújtjuk és mintázzuk. 180 fokon 8-10 perc a sütés, előmelegített sütőben.

Karamellás keksz

15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárga
20 dkg liszt
8 dkg főzhető karamellás pudingpor

Az összetevőket összegyúrjuk, majd 1 óra pihentetés után nyújtjuk és mintázzuk. 180 fokon 8-10 percig sütjük.

Kakaós keksz
 
       200 g liszt, 100 g kakaó, csipet só, 70 g porcukor, 200 g hideg vaj, 1 citrom lereszelt héja, 1 tojás


        A hozzávalókat egyneművé keverjük és hideg helyre, fóliával letakarva 2-3 órát pihentetjük.
        Enyhén lisztezett deszkán először sima nyújtófával kb. 2 mm-re kinyújtjuk, majd a faragott kekszmintázóval mintázzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük.
       Egyéb változatok:
        - csoki- csili
        - méz-gyömbér


Skót keksz

18 dkg liszt
5 dkg porcukor
3 dkg rizsliszt
10 dkg puha vaj

Az összetevőket szintén összegyúrjuk, majd pihentetés után sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben.

További ötletek: a már kisült kekszeket cukormázzal írókázhatjátok is! A cukormázat ételfestékkel színezhetitek.

Jó sütögetést kívánok!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Vargányás gombakrém