Ónos eső, füstölgő kémények
Karácsony közeleg, oly furcsa az üres vendégház.
Fura időket élünk, készítsétek fel testeteket-lelketeket a változásra. Sötétségből a világosságba. Legyen így!
Vigyázzatok az egészségetekre.
Megfelelő öltözékben, nyakat, fejet, lábat melegen tartó felszerelésben bármely időben legyetek kinn a levegőn, ha csak rövid ideig is.
Készítsetek forró, egyszerű leveseket, teákat.
Itt egy jó kis recept konyhánkból, a sparhelt mellől:
Zellerkrémleves
Hozzávalók:
- 1 közepes zeller
- bármely más zöldség (hagyma, zellerszár, sárgarépa, burgonya)
- zsiradék
- 1 l felöntőlé (zöldségből vagy húsból-csontból), de a tiszta víz is megteszi
- tejföl v. tejszín
- pirított zsemlekocka
- só, bors, petrezselyemzöld, zellerzöld
Elkészítés:
A zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, zöldségeket. Felengedjük a felöntőlével, puhára főzzük, fűszerezzük, turmixoljuk, ízesítjük a tejföllel vagy tejszínnel. A burgonya eleve sűríteni fog.
Csészékbe töltjük, forrón, a friss zöldekkel és pirított zsemlekockákkal fogyasztjuk.
Jó egészséget kívánunk Nektek szeretettel a Bakonyból, Gannáról:
Megjegyzések
Megjegyzés küldése