Ónos eső, füstölgő kémények

Karácsony közeleg, oly furcsa az üres vendégház.

Fura időket élünk, készítsétek fel testeteket-lelketeket a változásra. Sötétségből a világosságba. Legyen így!

Vigyázzatok az egészségetekre.

Megfelelő öltözékben, nyakat, fejet, lábat melegen tartó felszerelésben bármely időben legyetek kinn a levegőn, ha csak rövid ideig is.

Készítsetek forró, egyszerű leveseket, teákat.

Itt egy jó kis recept konyhánkból, a sparhelt mellől:

 

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

- 1 közepes zeller

- bármely más zöldség (hagyma, zellerszár, sárgarépa, burgonya)

- zsiradék

- 1 l felöntőlé (zöldségből vagy húsból-csontból), de a tiszta víz is megteszi

- tejföl v. tejszín

- pirított zsemlekocka

- só, bors, petrezselyemzöld, zellerzöld

Elkészítés:

A zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, zöldségeket. Felengedjük a felöntőlével, puhára főzzük, fűszerezzük, turmixoljuk, ízesítjük a tejföllel vagy tejszínnel. A burgonya eleve sűríteni fog.

Csészékbe töltjük, forrón, a friss zöldekkel és pirított zsemlekockákkal fogyasztjuk.


Jó egészséget kívánunk Nektek szeretettel a Bakonyból, Gannáról:





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

A "tökéletes kekszrecept" faragott kekszmintázóhoz

Hagymatokány