Holle anyó megrázta dunyháját

 Íme itt a várva várt hó, hull, szakad szépen, sűrűn, csendesen, estére eláll, bízzunk benne, hogy meg is marad karácsonyig, illetve talán lesz még utánpótlás is.

Bugac eszeveszetten száguldozott mellettem a legelőn, szó szerint bukfencet hányt a hóban, belehempergőzött, majd mint akit puskából lőttek ki, nekiiramodott valami láthatatlan üldözendő felé.

Meglepetésre a lovaink is másképp reagáltak a hóra, mint ahogy számítottunk: alig csipegettek a box melletti bálából, lesomfordáltak a legelőre, és a hó alá került tegnapi szénát kezdték előbányászni.

No és a címben emlegetett Holle anyó: talán mindenki ismeri a hasonló című Grimm mesét, de Holle anyóról sokkal többet megtudtam a Wikipédián, mint hogy ő lenne a hóesés-felelős. Nem csak hogy az ősi, pogány idők homályába vész a tisztelete főként germán területeken (jóság, tisztaság, termékenység fogalmak tartoztak hozzá), de még a bodzafát is neki szentelték, melynek neve németül holunder vagy holler. Így hát nem alaptalan nekünk is, mint Bodzás Vendégháznak megemlékezni Holle anyóról így télvíz idején.

Apropó: ő a földben rejlő kincsek úrnője is, nálam máris tiszteletnek örvend.


 









 

Megjegyzések

  1. Nahát.... Nem tudtam a ködbe vesző részleteket Holle anyóról.
    Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Szeretném megköszönni a Wiccan Duma nagy segítségét. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert anyaként kudarcnak éreztem magam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy a Wiccan Duma embereken segít. Örülök, hogy a lányom megszabadult a kábítószer-függőségtől a Wiccan Duma segítségével, köszönöm Wiccan Duma az erőteljes varázslatokat. A nézők számára nem ismerem a helyzetét, de biztosíthatom Önöket, hogy segítséget kaphatnak a függőségük megállításához. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést. Lépjen kapcsolatba a Wiccan Dumával a következőkért:
    1) Szerelmi varázslatok
    2) Elveszett szerelmi varázslatok
    3) Válási varázslatok
    4) Házassági varázslatok
    5) Szerelmi varázslatok.
    6) Elválasztó varázslatok
    7) Száműzd el a volt szeretőt
    8.) Szeretnél előléptetni.
    9) lottó nyerő varázslatok
    10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
    11) Varázsmunka a bírósági per megnyerésére
    12) varázslat a megszállottság megtörésére
    Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
    WhatsApp: +2348155926512

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés