Karácsonyi kirándulás Bakonyszűcsön

A karácsonyi családlátogatást megejtve a hazautat egy kis kitérővel Ugod-Homokbödöge-Bakonykoppány-Bakonyszűcs  útvonalon tettük meg, és a csodás napsütéses délutánnak köszönhetően Szűcsön meg is álltunk szétnézni egy kicsit.
Bár vendégeinknek nem szokott úticélja lenni Bakonyszűcs - inkább Bakonybél-Porva-Csesznek irányába kirándulnak - ezentúl ajánlani fogom ezt a gyöngyszem bakonyi települést is, ami bőven konkurrense lehet Gannának a falusi vendéglátás terén, hisz szinte minden harmadik ház vendégház.
A falu már inkább a Magas-Bakony régióhoz tartozik, körülötte komor lilába hajló hegyvonulatok magasodnak. Sokszor elmondtam, itt is megemlítem, az én szívem inkább a lankásabb, szellősebb dombvidékekhez húz, de az alkonyi napsütésben egészen varázslatos volt a vidék.
A falunak van egy kis horgásztava - irigylésre méltó! -,és a falu közepén egy kálváriája is. Ezen kívül a központban egy általam is hőn áhított fittnesz park. Az ilyenek mellett nem tudok simán elmenni, azonnal ki kell próbálnom őket. Ó, ha Ganna is nyerne pályázaton pénzt ilyenre!
Ezek csupán csak pár csoda, ami belefért a kirándulásba, hisz sötétedés előtt haza kellett érnünk a lovainkat beistállózni, és a többi állatot is elzárni, kutyát-macskát vacsoráztatni. (Szerencsére a madarak önellátók, maguktól bevackolnak a gubbasztóra.
Bakonyszücsi képeim:





























Felirat hozzáadása






A Somló alkonyi fényben

Somlóhegy - immár Gannáról láttatva

Megjegyzések

  1. Bakonyszücs egy rendes svábfalu , hajdan sokat voltam ott a nyarakon a dédpapámnál Csida Jakabnál az egykori falusi bírónál , szép emlékek fűztek oda , de már csak a temetőbe járok , mindenki meghalt aki odakötött ehhez az ősi röghöz :(

    VálaszTörlés
  2. Boldog új évet kívánok Nektek, egészséggel, jóléttel, Zsuzsa!

    VálaszTörlés
  3. Boldog Új Évet! Lovaknak is, tyúkoknak is, meg mindenféle mindenkinek! (Nedudgi)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

A jancsikályháról