Szeptember-esővel, mennydörgéssel

Remélem, ez nem nyárbúcsúztató, bár ma villámlás, mennydörgés is kijutott e nyugati országrészbe, jelesen a Bakonyaljára, ...délelőtt. Volt, amikor beugrottam a konyhába, akkorát dörgött az ég. A kutyuk is megjelentek, mindjárt csöndesebbre fordult a zápor. Így köszöntjük mi is a szeptembert, parlagfű ide- vagy oda,  esőcseppek az eresz alól....galambok szállnak tova, keresik a párt, szeretjük őket...Ha nem épp nyaraltok valahol, vagy túl vagytok az évnyitón, mit  jelent, mit hoz nektek az új évszak?
Mi felújításba kezdtünk, lesz majd infraszauna a Bodzás-vendégnek, keressük a pályázati lehetőségeket, bár lehet, ezeket nem nekünk találták ki - így marad a saját erő, bízzatok bennünk! Vagy netán aki tud, beszállhat a projektbe, beszámítjuk az itt-tartózkodásba!
Megjött a téli tüzelő, így nem maradunk energia nélkül a fagyos hónapokra sem, lesz elegendő tűzifa a kandallóhoz is, csak még fel kell dolgozzuk, fedél alá kell rendezzük...Hajrá, falusi fitness! Ugye, most még nehéz elképzelni, hogy maholnap fűteni kell? Még ebben a felhőátvonulásos-napsütéses időben is nagyon kellemes a levegő - én ezt szeretem legjobban - a zivatar meg kit zavar? :)))))







A szép esős fotók innen!
És eső utáni saját fotók a ház mellől is:










Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés