Ősz a kertben - terménybőség

Mindennapjaimhoz tartozik mostanság fonott kosárral lesétálni a Bittvaparti Édenkertünkbe, és elégedetten összeszedni az aznapi termést.
Naponta készülnek a savanyúságok uborkából, sűrítmény a paradicsomból  töltött paprikához, vagy épp  darabolt paradicsom bruscettához. A padlizsánból üvegbezárt krémek lettek - és lesznek még folyamatosan.
A káposzta egy része nyúleledellé vált, amit megmentettem, abból kovászolt savanyúság készült.
Szívmelengető érzés, hogy a húsleveshez  le kell sétálnom a kertbe (kb. 50 m), és onnan, és akkor húzkodni fel a répát, tépni le a zeller méregzöld leveleit. (A karalábék már a fagyóból kerülnek ki).
A cékla mindennapos barátom, 2-3 bébiméretűből párolok magamnak reggelirevalót, amihez diót, zabpelyhet keverek egy kis citromlével, fahéjjal. Energiát adó, finom-édes reggeli: paleosok, ketogének is fogyaszthatják!
A zöldbabon nem győzök csodázni: még azok a tövek is teremnek, amiket nálam szakavatottabb kertészkedők már kihúzkodásra ítéltek volna.
A másodvetésű borsó is kikelt, nem tudom, sikerül-e még virágba borulnia.
Tetemes a csilipaprika és az almapaprika termésem - nem úgy, mint a zöldpaprikáé. A csiliből darált ételízesítőt, az almapaprikából savanyúságot készítek. A dédelgetett habanerom viszont még csak most virágzik, kíváncsian várom, hogy lesz-e termés rajta. Jövőre korábban kell beszereznem a palántáját, mert igen hosszú a tenyészideje.
És most szárítom a fűszerkertem terméseit, ha az idő engedi a napon, párás, esős napokon pedig a rekeszek a konyhában illatoznak a kakukkfűtől, kaportól, majorannától, csombortól., bazsalikomtól.

A kerítésre hajnalkát futtattam

Némi saláta és kapor

Ágyások ősszel

Nini, egy méretes uborka!

Csemegekukorica

Fűszerkertem - autógumikban

Kakukkfű-dömping

Majoranna

Lila bazsalikom

Csombor

Rekeszekben napfürdőznek a fűszerek
Paradicsom üvegbe zárva - és a kedvenc paradicsomital
Napi termés

Illatfelhő - érzitek?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

A jancsikályháról