Csokis palacsintatorta
A csodás palacsinta egy újragondolása, nálam most tortaformában, lássátok!
Kell hozzá:
- legalább 12 darab hagyományosan kisütött palacsinta
- 2 tábla jó minőségű - legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé olvasztva
- lekvár, nem épp az agyoncukrozott fajtából - mázlistaként idén olyan kajszilekvárt sikerült csinálnom, nagyon kevés hozzáadott cukorral, ami a saját számíze szerint való, szóval sárgabarackízű...jócskán savanykás. Ízlés szerint bármilyen savanykás-kesernyés lekvárral helyettesíthető, javaslom a barackon kívül a bogyósokat: szeder, csipke, kökény stb.
- felvert tejszínhab
Semmi extra: a kisütött palacsintákat egyenként megkenegettem a csokis és lekváros öntetekkel, legvégén bőven szétterítettem rajta a felvert tejszínhabot, és már lehet is cuppogni...
Nagggyon fincsi...................!
Kell hozzá:
- legalább 12 darab hagyományosan kisütött palacsinta
- 2 tábla jó minőségű - legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé olvasztva
- lekvár, nem épp az agyoncukrozott fajtából - mázlistaként idén olyan kajszilekvárt sikerült csinálnom, nagyon kevés hozzáadott cukorral, ami a saját számíze szerint való, szóval sárgabarackízű...jócskán savanykás. Ízlés szerint bármilyen savanykás-kesernyés lekvárral helyettesíthető, javaslom a barackon kívül a bogyósokat: szeder, csipke, kökény stb.
- felvert tejszínhab
Semmi extra: a kisütött palacsintákat egyenként megkenegettem a csokis és lekváros öntetekkel, legvégén bőven szétterítettem rajta a felvert tejszínhabot, és már lehet is cuppogni...
Nagggyon fincsi...................!
De jól néz ki!!!! Én csoki helyett dióval szoktam készíteni, úgy is fini. Csokiasn fogom legközelebb kipróbálni. Köszönet! :-)
VálaszTörlésAha mi is diót rakunk a rakott palacsintába meg lekvárt.
VálaszTörlés