Április óta készítünk füstölt pisztrángot a házilag gyártott füstölőnkkel, és a hideg füstön sajtjaimnak is igazi füstízt tudok már adni, így ritkábban használom a gyári füstaromát.. Egy ideje izgatott már a gondolat, hogy ha nem is disznósonkát, de nyúlcombot füstöljek a masinámmal. Így változatosabbá tehetem a nyúl- és egyéb ételeinket is. Azért a technológiát nem ismervén, nekiálltam kutakodni a neten, illetve érdeklődtem a faluban is, de meglepő módon, nagyon kevés információra bukkantam. A nyúlcomb füstölés úgy látszik még gyerekcipőben jár:))) A neten talált receptek sem adtak teljes leírást, és telefonos megkereséseimre is csak hímelő-hámoló megoldásokat kaptam, azaz, csak eseti próbálkozások voltak másoknál is. Így tehát, ha nem is teljesen, de a saját fantáziánkra kellett hagyatkoznunk a portéka előállításánál. Így álltunk neki: 16 db hátsó nyúlcombot 2 éjszakára páclébe tettem, ami 4 liter felforralt vízben oldott 60 dkg sóból, pár darab babérból és fél marék egész bor...
Nem igazán vagyok oda a fűstől halért reggelire. Persze ha egyszer készítettél már vendégnek reggel hétkor füstölt heringet akkor megérted.
VálaszTörlésKedves Mr. Pickles! Nem, nem készítettem még füstölt heringet reggelire, így sajnos, nem értem meg a reagálásodat. A füstölt pisztráng zsenge húsa lebőrözve nem tudom, mennyire hasonlítható az általad említettre, ezért úgy gondolom, nem is összehasonlítási alap. Én magam is megkóstolom a vendégeim elé tett étkeket, így ez abszolút fogyasztható, könnyű, jól emészthető reggeli, nincs ebben semmi hiba!
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésEzt még vacsorára is tolnám szívesen! Nagyon guszta!!