Krémsajt

Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy a fűszeres és a hosszú érlelésű, valamint a füstölt sajtokon kívül kipróbáljam a krémsajtot is. A lökést Judit barátnőm adta meg, aki az ország túlfelén, az Alföldön huncutkodik a sajtokkal.
Ezt a sajtféleséget általában kenyérre kenve és süteménykészítéshez  használhatjuk, de hidegtálak alapanyaga is lehet. Krémes-selymes állaga elolvad a szájban. Natúran is isteni, de megbolondíthatjuk fűszerekkel, gyümölcsökkel, aszalványokkal.
Ez a sajtféleség pasztörizált és hirtelen visszahűtött tehéntejből készült, amit élőflórás tejföllel oltottam be.  A lecsöpögtetés után az alábbi fotókkal illusztrálom az állagát, a kenhetőségét, az ízét pedig ki lehet próbálni a Bodzás Vendégház reggelijében:))
Nem folyik, nem nyúlik

Kenyérre kenve - isteni!

Mintha egy fagyigombóc lenne...


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

A jancsikályháról