Kölyökpuli a háznál

Bogi - hároméves anyapulink márciusban újra anyává vált, s megmaradt kölykünk - Uccu életéről mutatok be képeket.
Ott, ahol kölyökkutya van a háznál, sok a vidámság, öröm...és a munka is.
Uccu szép formáját mutatja a pulinemzetségnek, bár anyja nem lenne szépségdíjas egy kutyaszépségversenyen sem, de apja, Morzsi csodás példánya a zsinórós szőrű, magyar pulinak. Farokállásából, szőrminőségéből - mégha fiatalka is - úgy érzem, Uccu gyönyörű példánya lesz a magyar pulifajtának.
Életvidámsága, mosolygós tekintete mindennapi örömforrásom. Az, hogy állandóan a lábam alatt van, már nem annyira, de okos tekintete, és értő kérdései: vajon miben lehetnék szolgálatodra? - mindig megmosolyogtat. Figyeli anyját, aki lovak kiterelésénél mindig jó szolgálatot tesz Morzsival, az apjával együtt, így remélem, hamar megtanulja a lovak körüli óvatosságot, de a számára létfontosságú terelőösztönt is.
A szopás mellett már eszi a felnőtt táplálékot is, igaz, anyja sokszor elveri a tányér mellől. Ebbe nem avatkozom be, meg kell tanulnia, hogy ha nem akar éhes maradni, akkor jobb minél előbb kilafatyolni az elé tett táplálékot.
Nagy öröm és felelősség kiskutyát nevelni és persze nagy a kísértés a kényeztetésre. Mégis mindenkinek azt javaslom, ne kényeztesse a kutyakölyköt, hagyja, hogy megtanulja a farkastörvényeket.
És egypár kép a növekedőben lévő Uccuról:


 Itt még anyuval...


Látjátok? Épp pacsit int:))

  Bogi mellett, védelemben...


Itt már egyedül, és egyre több időt töltve anyai védelem nélkül...


Az ember jó, és szép szavakat hallok felőle...ő adja a vacsorát is...talán jó lesz vele barátságban lenni...

Megjegyzések

  1. Ó, de nagyon édes! Milyen jól írtad azt, hogy kiskutyát tartani nagy öröm és felelősség! Bizony, ezt mi is érezzük azóta, hogy Jenny a házhoz került. De egy percig sem bánom, hiszen annyi örömöt és boldog percet tud szerezni.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon aranyos!
    küldtem Neked egy díjat, az oldalamon megnézheted, hogy milyet.:-))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés