Képriport az 1. Gannai Disznóölésről

Nos, a nevet én adtam a rendezvénynek, azonban elhangzott, hogy e nemes tevékenységből hagyományt szeretne teremteni a falu, így méltán megilleti a sorszám az elsőt.
Az időjárás ugyan nem volt szerencsés, hisz langyos, de jócskán esős idő volt egész nap, így az üstökkel-főzéssel be kellett vonulni a szűk fedett teraszra, ám ez a népes falubeli közösséget szemmel láthatóan nem zavarta. Hogy is zavarhatta volna, amikor a falusi embernek a disznó levágása-eltevése a bőséget jelentette mindig is, és ott, ahol az elkövetkező időszak betevője biztosítva volt, ugyan mit is búsult volna? Búsulni való persze ettől még akad, de az nem a disznóölés idejére van időzítve...:))

Így vigad egy kis közösség télvíz idején, egy disznóvágás ürügyén:










A Bodzás Vendégház portékái közül az alábbiak kerültek a közösbe: a kekszmintázóval készült kakaós és gyömbéres keksz, hájas pogácsa (stílszerűen), és házi pálinka (jótétemény), ahogy a visszajelzésekből kiderült...:)))






Remélhetőleg jövőre újabb híradással jelentkezhetünk a Bakonyaljáról, bár a helybeli cocaközösség ebbéli igyekezetünket  nem biztos, hogy osztja...






Megjegyzések

  1. Látom, jó hangulat az volt, s ez a lényeg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a hangulatot a pocsék idő sem tudta elrontani:))

      Törlés
  2. Nem tudom, felétek szokás-e reggelire elkészíteni a disznó vérét hagymásan? Nekem disznóvágáskor az a kedvencem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt is szokás, ez volt reggelire és a pirított máj.

      Törlés
  3. Nálunk, jobban mondva apósoméknál most hétvégén lesz disznóvágás. Ismét, mert az előzőből szinte csak sonkát meg kolbászt csináltak.
    Én sajnos már nem tudom átérezni a hangulatát igazán, kár, nem tudom mi kellene hozzá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Főleg jó sok vidám ember, ahol mindenki tudja a dolgát, és így az egész napi munka nem lesz nyűg...

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés