Bogi a tavaszt érzi

Épp két éve annak, hogy Bogi kutyink Maszatot a világra hozta. Előtte két hónappal határozottan az volt a szándékunk, hogy legyenek kiskutyái Boginak, és ezért mindent meg is tettünk, azaz kerestünk Boginak egy szép szál puli kant és elvittük hozzá egypár napra, amikor észleltük a tüzelését.
Azért az a pár nap a kennelben eléggé kalandosra sikeredett, hisz épp azidőtájt volt a gannai árvíz, amikor a megáradt Bittva elöntötte a partközeli részeket, épp ott is víz alá került minden, ahol a kennel állt. Kaptuk a telefont a gazdától, hogy menekítsük a kutyánkat, mert hamarosan meg kell tanulniuk úszni.
Azért mire érte szaladtunk, ők már messze jártak a kan kutyával és kellett két nap, mire hazavergődött a kujtorgásból.
Annak rendje, s módja szerint világra is hozta két hónap múlva Maszatot.
Azóta pedig elégedetten konstatáltuk, hogy nem történtek újabb vemhességek, a legutolsó novemberi tüzelésnek sem lett szerencsére "eredménye", pedig be-betörtek udvarunkba a falu kankutyái vonítani. Mostanság pedig épp kerítés híján vagyunk - készül az új - és így akadálytalanul közlekedhetnének a kanok, de valami érdekes módon ez mégsem történik meg és Bogi sem kalandozik, hűséges a két évvel ezelőtti gavallérhoz.
Az a nagy helyzet, hogy egyes-egyedül a két évvel ezelőtti kan puli jött udvarolni Boginak, azaz Maszat apja! Így - ha nem történt közben félrelépés - akkor jó eséllyel pulikutyik születésére van kilátás március idusán. Ez a kan talán az erőteljes, határozott, DOMINÁNS megjelenésével távol tartja a többi betolakodót.
Maszat valószínűleg még nem tüzel, és jószerivel csak a távolból figyeli apja és anyja szerelmi románcát.
Lehet jelentkezni pulikutya-gazdinak!



Megjegyzések

  1. Zsebinek is akadt udvarlója, Zsebinek, aki eddig láthatatlan volt a kankutyák számára - érdekes módon.7-8 éves ma már! Mint kiderült a kerítést tépte fel alulról a hívatlan vendég.Most izgulhatunk lesz-e következménye a "megerőszakolásnak", mert ahogy a szomszédok mesélték eléggé nem örült az új lehetőségnek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés