Diós kecskesajtgolyók
Nos, a fenti kép nem túrógombóc pirított morzsában, bár kétségtelenül sok a hasonlóság.
Vannak helyek - pl. Franciaországban, úgy tudom - nincs is külön fogalom a túróra, az is a sajt fogalmába tartozik.
A sajtgolyókat lágy kecskesajtból készítettem úgy, hogy a kész sajtot villával megtördeltem, és kevés tejszínnel formázhatóvá gömbölygettem. A sajtgolyók belsejébe likőrbe áztatott mazsolát nyomkodtam, és a sajtocskákat darált dióba meghempergettem.
Friss tavaszi salátákhoz, könnyű halételekhez ajánlanám egy kellemesen áttetsző rosé bor társaságában, például a Pántlika Pincészet (Dörgicse) Zweigelt Roséja szerintem kitűnő választás lenne...
Micsoda mennyei manna ez! :)
VálaszTörlésA friss salátával most igazán jól esne, kint egy finom illatú réten ülve.