Trappista jellegű sajt

Említettem már, hogy kibővítettem a sajtválasztékomat tehéntejből készült sajtokkal is. Legyen kedvére való annak is, akinek a kecskesajt túl "pikáns".:)))
A tehéntejet magam is vásárolom, hol a faluba hetente kétszer bejövő hűtőkocsiról, hol pedig a szomszéd faluból, egyenesen a fejés után, még melegen. (Sajnos, a mi falunkban már senki nem tart tejelés miatt tehenet. A húsmarha kifizetődőbb...)
Ezt a sajtot a szeletelhető sajt mintájára készítettem, kb. 8 literből, így nagyjából egy kilós sajtot sikerült kihoznom belőle. A sajt felszínét olívaolajjal egyszer átkentem, és hűtőben tárolva kb. egy hét alatt nyerte el szép sárgás kérgét. A fotón friss bazsalikommal kínálva.

Megjegyzések

 1. nagyon ügyes vagy...imádom a sajtokat!
  a bazsalikomot főleg :)
  veszem a kis palántákat, és nem nagyon növekszik nálam, mondjuk ideje sincs sok, olyan gyorsan lelegeljük csak úgy magában a leveleit a kislányommal...

  mennyi idő, míg elkészítetsz egy ilyen sajtot?

  VálaszTörlés
 2. Edit: a várakozási idők miatt tart csak viszonylag soká...

  VálaszTörlés
 3. Húú, de nagyon guszta! Képzeld megkaptam a kecskéimet! Kecskemama és gidája! Elméletben mindent végig gondoltam, de most aztán bepánikoltam!!!!Szeretnék mindent jól csinálni, de olyan kevés a tudásom és a tapasztalatom!

  VálaszTörlés
 4. Szia! Nagyon jól néz ki, pont mint egy igazi hamisítatlan sajt, ma már ez is ritkaság.

  Üdvözlet Kéttornyúlakról :)

  Niki

  http://lakukac.blogspot.com/

  VálaszTörlés
 5. Nagymamis: gratulálok a kecsókhoz, legyen bennük sok örömöd, és semmi PÁNIK!!! Persze nyiladozó virágok ne legyenek a közelükben:))) (Hacsak nem a balkonmuskátlikkal akarod etetni őket: örülni fognak neki:))) Írj, ha valamiben segíthetek...

  Chiii: örülök, hogy itt a szomszédban is vannak olvasóim:))) Ha van kedved, írj magadról, sajna az angolnyelvű oldaladat nem tudom olvasni, de a munkáid gyönyörűek!

  VálaszTörlés
 6. Zsuzsa, köszönöm a dícséretet!

  Nem baj, a képeken vannak a munkáim, a szövegben általában valami másról írok, csak keveset magáról az ékszerről, legfeljebb, hogy miből készült. Csak természetes anyagokat használok, túl sok a műanyag így is a világban! Amúgy hétköznap Budapesten vagyok, hétvégén meg Kéttornyúlakon, illetve a környező erdőkön/mezőkön :)

  Ha van időd, küldj légyszi egy emailt a lakukac@gmail.com-ra és beszélgessünk :)

  Közben belinkeltelek a blogomra, szerintem mást is érdekelhet az életetek.

  VálaszTörlés
 7. Nagyon guszta a sajtod! A receptjét hol lehet megtalálni?

  VálaszTörlés
 8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Holle anyó megrázta dunyháját

Füstölt nyúlcomb

A "tökéletes kekszrecept" faragott kekszmintázóhoz