Bográcsozás a Bodzásban

Az elmúlt hétvégén - szerencsére akkor még közel kifogástalan idő volt - bográcsozásra vártunk vendégházunk udvarára 12 főt. Az idén ez volt az első ilyen rendezvényünk, s mindenképpen szeretnénk a folytatást, hisz pörköltben, gulyásban nagyon "otthon vagyunk",  párom csodás főzőtehetségének köszönhetően.:))
Mivel most külföldi vendégeket vártunk, ezért a magyar "gulasch" volt megrendelve, de persze ennek is egy kemény marhapörkölt alapot csináltunk. (Értsd alatta: iszonyú mennyiségű hagymával sűrűre főzött marhanyaka, s bele minden földi jó, sajnos, a teljes recept nem publikus...:)) Ettől Bodzás-pörkölt a Bodzás-pörkölt...
Annyit azért még elárulhatok, hogy a gulyás semmiképpen sem olajjal készül, ebbe bizony oda kell tenni a lehetőleg házilag kisütött disznózsírt. A gyári zsírok közt kevés jó minőségűvel találkozom, ezért ha csak tehetem - és épp nincs saját kisütésű zsírom - a piacon található kishentesnél találok még úgy-ahogy fogyasztható zsírt.
Nem célja ennek a posztnak a gulyás-recept leírása, inkább az előkészületekről, ténykedésünkről, vendégvárásunkról  mutatok egy-két fotót.

Házi kenyér készült háromféle lisztből (BL80, rétesliszt, teljeskiőrlésű rozsliszt), tojáskrém, valamint italféleségekből szentgyörgyhegyi rizling, házipálinka, és bodzaszörp várta a vendégeket.

Megjegyzések

  1. Nagyon hangulatos kis bográcsozás lehetett....:)) A környezet olyan megnyugtató...:)))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés