Bakonyi kecskepásztor-leves

Hát mit csinál az ember lánya ebben a napok óta tartó esős időben? Tésztát gyúr a szebb napokra, főz és csinálja azt, amit napsütésben is. Csak kevesebb kedvvel, lendülettel.
Bevallom, az étel elnevezése teljesen a saját szüleményem, úgyhogy bocsánat, de engedéllyel kérem sokszorosítani. Ez is a júniusi borongó szüleménye. Mellesleg fűtök is.
Ez a kellemes egytálétel tartalmaz minden földi jót, mi ilyenkor fellelhető. (Ugyebár, a frisset elverte a jég, az új meg amúgy is zsengécske még, tehát marad a tavalyi)
Nem írok klasszikus receptet, hisz ez az étek teljesen kreatív!
Tartalmaz kecskétől elmentett káposztát - és ebben a receptben ezen van a hangsúly -, mindenféle zöldséget: úgymint sárgarépa, fehérrépa, zeller, és mivel bakonyi: az elmaradhatatlan GOMBA. Most épp szegfűgomba, hisz az időjárás nagyon kedvez neki.
Én felhasználtam az újhagymaszárakat is, és sok-sok fokhagymát.
És füstölt lapockát.
Szóval, aki kicsit is fogékony a sűrű leveskészítés fortélyai iránt, annak nem okoz különösebb fejtörést, hogy ez az étek hogyan is készülhetett. (Akinek mégis, az írjon egy mailt.)
Fűszerek a kedvenceim kerültek bele: kömény, borsika, lestyán, kapor.
A tetejére dísznek friss petrezselyemzöld, ami a képen már nem igazán látszik, hisz a fotó bőven az első kavargatás után készült.
A sűrítésről még nem is beszéltem: tejszín tojássárgájával elkeverve!
Ma pirítóst adtam mellé, de várom a jobbnál-jobb ötleteket!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés