...és mindenhol Úr a VÍZ

Kíméletlenül beköszöntött csodás vidékünkre is az ítéletidő. Három napja esik egyhuzamban. Még most is. Pedig mára már "csak" szélviharokat ígért a meteorológia. Az is van. Kiszakította az udvarkapunkat, elvitte a mobil nyúlketrecet, szerencsére nyúl nélkül. - Kinek van lelke ilyen időben levegőztetni a kisnyulakat...? -
Az állatokat persze ilyen időben is el kell látni, sőt! Mivel nincs legeltetés, udvari kosztolás, így többször is ki kell járni az istállókba szénáztatni, itatni. A kisgidáknak roppant furcsa a szűk hely egész nap, ugrálnak még a falra is!
Szénát, szalmát hordani ilyen szélviharban nem épp leányálom. - Ugyan nem sok ilyen nap van egy évben, vagy akár egy évtizedben, de nem lehet megúszni, úgyhogy vidéki életre vágyó blogbarátnőim jól gondolják át az állattartást:) Amúgy még ilyenkor is csodás, nem cserélném vissza lakótelepre...
És alul képes híradás környékünkről,  a most legnagyobb úrról, a VÍZ-ről:


A játszótér is víz alatt van:

Megjegyzések

 1. Ó, drága jó Istenem! Nem könnyű időszak ez most. Remélem, ennél nagyobb baj már nem érkezik.

  VálaszTörlés
 2. Nálunk oda a veteményes....kitartást kívánok mindannyiunknak!

  VálaszTörlés
 3. Tudom, hogy ez a helyzet, látom is minden nap, pár hete saját szemmel is a nomádportánk körül, mégis nehéz elhinni, felfogni.

  VálaszTörlés
 4. Kedves Zsuzsa!

  A varázs kölcsönös:)
  Bár Budapesten születtem és ott is nőttem fel, mindig vonzott a falusi élet, a természetközeliség.
  Csodállak titeket, hogy így élhettek, talán most én is közelebb jutok álmomhoz.

  Itt is, ott is a víz az úr!

  Üdvözlettel:
  Ciripbogár

  VálaszTörlés
 5. Utaztam csütörtöktől hétfőig, mindig viharban, esőben, novemberi sötétségben, néha elterelésben... nászom északon dolgozik a mentéseknél, napok óta készenlétben, nem is ünnepelhetett velünk, az unokájával.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

A jancsikályháról