Gyerekbarát vendégház?

Jó pár éve töröltük ezt a fogalmat a Bodzás Vendégház reklámfelületein, mert amit ma jelent a nagyvilágban és már itthon is, az itt nem elérhető.Se csecsemőkkel, se apróbb-nagyobb gyerekekkel érkezőknek. Bizony...nálunk figyelni kell a kicsikre, nincs ezerféle védelem, se a konnektorban, se a kiálló asztalsarokban, nincs bébiőr meg hasonló kütyü, itt bizony összeszedhet horzsolást, megütheti magát és még a padlózat is hideg, nem csúszás-mászásra tervezett. Valahogy mégis működik azoknál a családoknál, akik a való életet, a természeti környezetet akarják megismertetni picinyeikkel, és nem bánják, ha ehhez a tárgyi feltételeket esetleg maguknak kell elhozni a "terepre". (pl. utazóágy).

Voltak szülők, akik rábízták Maláta és Füge jóindulatára a csöppséget, aki a lólábak alatt tette a dolgát, kereste a szöcskét. Veszedelmes? Igen, az. Bennem is megállt az ütő. A ló mégsem azon gondolkozott, hogyan taposhatná meg a picit, hanem békésen megvoltak egyazon területen, óvatosan kerülgetve egymást. A látvány egy csoda volt, nincs róla fotó, mert ilyen képet nem lehet beállítani. A szülő pár méterről nézte a jelenetet, szóval nem egy felelőtlen beállításról van szó.

Ilyenfajta idill nem jöhetne létre szülő és vendéglátó kommunikációja nélkül, ez a teljes odaadás-megbecsülés- bizalom a másikban, állapota. Ma már nagyon ritka. Ma már garanciát kell vállalni, írásban rögzíteni...jajj.

Legutóbbi gyerekes szösszenetünk:

 Nazca vonalak...gabonakörök...és egy kisfiú játéka a kavicsokkal. Évtizedes tapasztalatunk gyerekjáték terén - még ma is, a digitális világban -, hogy a gyerekek, ha hagyják őket játszani, felfedezni, megtalálják a szórakozásukat a legelemibb dolgokban. Kutya, macska, sár, kavics: az ötletek tárháza.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés