Azoknak, akik elhiszik, hogy tényleg más lesz

A Bodzás Vendégház 2021. évi missziója


Kedveseink! Az elmúlt év járványhelyzete megmutatta, hogy a dolgok kifordulhatnak a megszokott kerékvágásból, és ha hihetetlennek tűnik is, de elképzelhető, hogy úgy maradnak, sőt, még jobban, jelenlegi agykapacitásunk felfogóképességén is túl, még tovább változhatnak. Ne álmodozzunk a régi kerékvágásba visszatérésről, inkább próbáljuk elképzelni az elképzelhetetlent. Nem könnyű, aláírjuk, mindenesetre ne pazaroljuk az energiánkat a könnypotyogtatásra, inkább keressünk új, járható utakat.

Most azokhoz a régi és leendő vendégeinkhez szólunk, akik már jártak nálunk, szerették, amit itt találtak, és azokhoz, akik már kapisgálják, hogy a pihenésük, a mókuskerékből kiszabadulásuk-felfrissülésük nem csak egy életidegen - nagyvárosi, füstös, szmogos, ezerféle gasztro- és kulturális élményt nyújtó helyen jöhet létre, és vidéken sem feltétlenül a városias  nívót, és a luxus-wellnest keresik.  (Bőven megtalálják ezt az igényt - máshol)  Aki érzi azt, hogy pihenni és jól érezni magunkat bárhol a nagyvilágban, nem attól függ, hogy mások mit írtak a bookingra. Soha senkivel nem lehetünk egy hullámhosszon, minden rajtunk múlik.

A Bodzás Vendégház a jövőben a nagyobb szállásfoglaló oldalakon ugyan ott lesz, de csak mint alternatíva, annak, aki egy csendes, környezet- és természetbarát szállást- életmódot keres. Foglalni viszont csak privátban lehet majd nálunk. Nem lesz továbbra sem foglaltsági naptár, viszont minden megkeresésére aktuálisan és személyesen fogunk válaszolni, ahogy eddig is.

Natura, természet, állatok, barátság,  ismerkedés a növényvilággal, erdei és telepített gyümölcsökkel, jó ételek, baromfi, nyúl, állatsimogató annak, aki csak a pelyhes puhaságot szereti a nyusziban, nem a gerincét vadasan. Gyógy- és fűszernövények, gombák keresése, megismerése, táplálékként való elfogadása. A mindennapi élet ezek köré való szervezése. Mi is használjuk a modernkori vívmányokat, hisz ezeket a sorokat is ennek segítségével kürtölöm világgá, és ez boldoggá tesz. Viszont nem dobom el a trágyahordó lapátot ezért az örömért. Sőt, megmutatom annak, aki érzi, hogy egyensúlyt kellene teremtenie a virtuális és a valódi világ élményei közt.

Erre a feladatra specializálódtunk, s most talán még nagyobb szükség lesz a mozgási szabadságában gátolt embereknek - ha újra mozoghattok, utazhattok - egy új tudattal képessé válva rácsodálkozni az élet egyszerű szépségére, és nehézségeire is.

Láttuk az ünnepek körül, milyen sokan írtok, vágyódtok régi idők hangulata után, hogy a Karácsony  ne cicoma legyen, hanem sült almahéj illatú egyszerűség., meghittség. Ehhez tényleg nem kell sok, megállni az időben, és nem engedni, hogy a gépszíj magával rántson. Egyszerű tiszta dolgok márpedig most is vannak, csak meg kell látni őket:  egy eleséget kotorászó veréb családban a madáretető körül, az eső utáni ázott föld szagában, a kertbe hívogató első napsugarak langymelegében, a körülöttünk kapirgáló tyúkok elégedett kottyolásában, a lovak üstökének simogatásában, kutyánk hűséges tekintetében.

Ha megvan bennetek az igény hasonló apró örömöket átélni, mi és a vendégházunk tárt ajtókkal várunk.

A nap, a hold, a csillagok, a szél eligazítanak abban, hol a helyünk a nagy körforgásban .

Megjegyzések

  1. Remélem lesz folytatás, sok szép szép emlék köt hozzátok. Nem jelentkeztem keksznyújtó fa ügyében, de épp a napokban gondoltam rátok ez ügyben. Lesznek még új karácsonyok is. Nagy öleléssel nektek!

    VálaszTörlés
  2. Természetesen lesz folytatás, csak kicsit másként. A blogírást is ritkítom, hisz 14 éve írom folyamatosan, van már fent épp elég cikk, olvasmány, recept, amiből megismerhet minket az, aki akar. A vendégfogadásunkat pedig alapvetően a privát megkeresésekre korlátozzuk, minimális foglalási lehetőséget engedek át a szállásközvetítőknek, sőt, elképzelhető, hogy megszüntetem a kapcsolatot velük. Meglátjuk. A vak is ezt mondta:))

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, hogy olvashattam, így látom én is.
    Minden apró élmény lehet örömforrás.
    Remélem egyszer személyesen is találkozhatunk!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Márta! Köszönöm, hogy olvas, látogasson el ide gyakrabban. A vendégházunkba pedig a korlátozások feloldása után. Várjuk szeretettel.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

A jancsikályháról