Készíts alaplét hámozott zöldséghéjból!

Egyre többen próbálják a takarékos szemléletet beolvasztani mindennapjaikba, tegyük hozzá, nagyon helyesen. Sok-sok apróságnak tűnő dologgal tehetjük könnyebbé az életünket, ezekkel hasznot hozhatunk magunknak és tágabb értelemben a környezetünknek is.
A zöldhulladék annak, aki nem tart aprójószágot, szemétté válik, és a kukában landol. Pedig nem kell ennek feltétlenül így lennie.
A zöldségek héja - természetesen tisztítás után - kiválóan alkalmas alaplé készítésére. Így a répa, petrezselyem, hagyma, fokhagyma, karalábé, zeller héja lehámozva, a gomba, karfiol, brokkoli tönkje felkarikázva vidáman képezheti egy leendő zamatos zöldségleves alapját, sóval, borssal megfűszerezve, a család hagyományait követő levesbetéttel kiegészítve.
Az alaplevet továbbá felhasználhatod rizottó készítésére is.

Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni benne!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

A jancsikályháról