Mormolom...

A poszt egy   KIKA családi hétvége apropóján íródott. Elsősorban a lakásfelújítókat célozta meg a kampány.
Nos, elképzeltem, mekkora tömegek látogatják az üzletközpontokat - csak onnan bátorkodom elképzelni, hogy egy sima, mezei, akciótlan napon is rengetegen megfordulnak itt, voltam én már hétköznap is a KIKÁ-ban - sasolni a trendit - onnan tudom.
Próbálom végiggondolni annak a sok leárazott bútornak a létrejöttét, és olcsó áron való kiárusításuk történetét. Szépségesek, divatosak, (trendik), mennyi-mennyi weboldal hirdeti őket, vegyétek-vigyétek. Egy cégnek a nyomába eredtem angol területen. A cég weboldalán fennen hirdeti: ő munkát ad a vietnami csodás kézügyességű háncsolónak (ő fonja pl. a rattan bútort) Nem tudom, mit fizet neki, de ha elképzelem a videón látható részmunkát - mert teljességben nem ott készül el a bútor - hozzáadom a logisztikát (a termék utaztatását ezer kilométereken stb.), a marketinget hozzá meg még ki tudja mi minden terhelheti egy bútor, egy asztal elkészültét, szóval, lehet, hogy csak egy tál rizs a napi bér. Hisz a Cégnek - gondolom adózottan - még keresni is kell minden egyes asztalon-széken. Vagy sokoldalú kufárok állnak a bútorbiznisz mögött is, és megengedhetik maguknak, hogy most épp a bútoron esetleg nem keresnek, behozza majd a többi, ki tudja milyen üzlet?
Mégis, hogy a viharban lehet ezeket az olcsó termékeket még akciózni is?
Gombolyítsa fel valaki nekem ezt az elgurult cérnát...Mert azt látom, hogy nagyjából ezért nincs már bútorasztalosképzés _ ami van, az egy nevetséges 10 hónapos OKJ-s képzés, azt is nem tudom, ki a fittyfene látja érdemesnek elvégezni, s netán önálló asztalosságba fogni ilyen hazai és nemzetközi ellenszélben. Gondolom, sok más itthoni szakmát is felhozhatnék töprengőnek, nem csak az asztalost. Ti hogy látjátok ezt a kérdést?

Megjegyzések

  1. Instan látható egy fotó, ahol a földön fekszenek, alszanak(?) ájultan a távol keleti munkások a munkahelyen. Hát így.

    VálaszTörlés
  2. Sajnos nem csak evvel van baj, bármit is a világ túlvégéről hozunk (élelmiszer, hasznos és haszontalan kacatok, stb), mert olcsóbb. Ha egyszer hozzáadhatnánk az árához a környezeti hatásokat is... És ezek után meg csodálkozunk hogy nincs szakember.
    Örülök hogy ismét van élet a blogon :).

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

A jancsikályháról