Füstölt nyúlcomb
Április óta készítünk füstölt pisztrángot a házilag gyártott füstölőnkkel, és a hideg füstön sajtjaimnak is igazi füstízt tudok már adni, így ritkábban használom a gyári füstaromát.. Egy ideje izgatott már a gondolat, hogy ha nem is disznósonkát, de nyúlcombot füstöljek a masinámmal. Így változatosabbá tehetem a nyúl- és egyéb ételeinket is. Azért a technológiát nem ismervén, nekiálltam kutakodni a neten, illetve érdeklődtem a faluban is, de meglepő módon, nagyon kevés információra bukkantam. A nyúlcomb füstölés úgy látszik még gyerekcipőben jár:))) A neten talált receptek sem adtak teljes leírást, és telefonos megkereséseimre is csak hímelő-hámoló megoldásokat kaptam, azaz, csak eseti próbálkozások voltak másoknál is. Így tehát, ha nem is teljesen, de a saját fantáziánkra kellett hagyatkoznunk a portéka előállításánál. Így álltunk neki: 16 db hátsó nyúlcombot 2 éjszakára páclébe tettem, ami 4 liter felforralt vízben oldott 60 dkg sóból, pár darab babérból és fél marék egész bor...
Gyönyörűek!!! Különösen a lámpái tetszenek, köszi hogy megosztottad! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszenek. Facebook- on megtalálható vagyok :) Zsand' Arts néven az alkotói oldallal és rengeteg alkotással. Legyen szép napotok!
TörlésZsanett, már ott is követőd vagyok!
TörlésZsuzsa én is csak egy nagy köszönetet tudok mondani azért, hogy ezt megosztottad velünk, nagyon szépek, jó párat szívesen megvásárolnék.)
VálaszTörlésKedves Zsuzsa! Boldoggá tesz,hogy tetszenek a munkáim. Véletlenül találtam erre az oldalra,de most bearanyoztátok a napomat.
TörlésNem tudok szó nélkül elmenni a csodák mellett:)))
TörlésNagy szerelmese vagyok az egyedi kreatív megoldásoknak, s ha ennyire tetszik nektek is, máskor sem fogom visszatartani magamat attól, hogy ismeretlenül is felhívjam a figyelmet egy-egy csodás ember tehetségére.
VálaszTörlésNe is. Erre való az internyet. :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen. Megtisztelő és örülök, hogy tetszik. Véletlen fedeztem fel, hogy itt a videó. :)
VálaszTörlés