Fóliaház a palántáknak

Elkészült a pisztrángfüstölő után az idei év második "projektje": a fóliaház a paradicsom, paprikapalántáknak, fejessalátának, uborkának, reteknek.
Házunk környéke teljesen alkalmatlan kertészkedésre, csupa agyag, kavics minden. A környezetünket ezért meghagytuk  füvesnek, bár nálunk nem telepített díszgyep van, csak falusi vegyes, amiben a pitypangtól kezdve a pásztortáskáig minden nő. Viszont legelőt biztosít a lovaknak azokon a napokon, amikor a karámot pihentetjük. Például ma is ez történik, mivel a lovakat tegnap féregtelenítettük, így ma istállóban maradnak, a trágyát pedig folyamatosan hordjuk ki alóluk. Holnap pedig jön az istálló fertőtlenítés...
No, de elkanyarodtam a fóliaháztól, amiben most már teljes gőzzel folyik a biozöldség előállítása:)) A paprikapalántákon már mutatja magát a körömnyi termés, óránként bekukkantok megnézni, mekkorát nőtt az előző szemrevételezés óta:))
Hordókban gyűjtöm majd az esővizet a locsoláshoz, bár egyelőre az esőnek csak a lába lóg, így  vezetékes vízzel kellett eddig megoldanom az öntözést. A csalánt és zsályát befogom a vegyszermentes növénygondozásba, ázalékukat az öntözővízhez adom.
Remélem, hamarosan hírt adhatok az első begyűjtésről, és vendégeink asztalára is előbb-utóbb háztáji bioparadicsom és paprika kerül.








Megjegyzések

  1. Nekem is vannak már kispaprikáim,nagy öröm!
    Én minden évben abba a hibába estem,hogy túl közel ültettem a palántákat,aztán nyáron letörtek a hajtások,amikor megközelítettem őket....most távolabbra ültettem és feltöltöttem őket,hogy ne kelljen karózni a későbbiekben....

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés