Túró kuglóf
Az ötlet TücsökBogáré, s a recept is hellyel-közzel úgy készült, ahogy nála. Kipróbáltam, hogyan áll össze a tészta folyadék nélkül (folyós állaga csak a tojásnak volt). A jó zsíros házi túrónak köszönhetően nagyon kellemes, kissé tömör tészta alakult ki, ami a sütés és a formából való kiborítás után felszelve épp csak kicsit mutatott "sületlen" formát. Értem ezalatt, hogy az állaga inkább tömör volt, mint morzsalékos.
És lássuk a receptet:
25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
3 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál beáztatott mazsola
1 citrom reszelt héja
(A kivastagított hozzávalóktól különbözik kicsit az említett recepttől)
Az alapanyagokat összekeverem, szépen kidolgozom, és a kivajazott, kimorzsázott kuglóf formába öntöm. 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. (Sütőtől függően 50 perc - 70 perc is lehet) Porcukorral meghintve tálalom. Hétvégi vendégeim a körözöttes reggelijükhöz kaptak kóstolót ebből a kuglófból, vajjal és házi őszibarack lekvárral.
25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg porcukor
25 dkg vaj
3 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál beáztatott mazsola
1 citrom reszelt héja
(A kivastagított hozzávalóktól különbözik kicsit az említett recepttől)
Az alapanyagokat összekeverem, szépen kidolgozom, és a kivajazott, kimorzsázott kuglóf formába öntöm. 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. (Sütőtől függően 50 perc - 70 perc is lehet) Porcukorral meghintve tálalom. Hétvégi vendégeim a körözöttes reggelijükhöz kaptak kóstolót ebből a kuglófból, vajjal és házi őszibarack lekvárral.
istenien hangzik és úgy is néz ki. köszönet érte, ki fogom próbálni:)
VálaszTörlés