Hagymás-sonkás langalló
Hát bizony nem egy egzotikus Föld körüli turné miatt nem írtam az elmúlt időszakban...Dolgos hetek vannak a hátunk mögött és előttünk is. Vendégeink egyre többen igénylik házi főztjeinket, s ez talán ennek a blognak is köszönhető...
Most egy egyszerű étket mutatok be, mely annál inkább kelendő volt az elmúlt hetekben, többször is megsütöttem vendégeinknek, akik leggyakrabban ezt választották étel-választékunkból.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 ek. olaj
só, teáskanál cukor
Töltelék:
2 tojás
1 nagy pohár tejföl
30 dkg hagymaféle (lila-,vörös-,fokhagyma, hagymaszár)
20 dkg kockára vágott sonka (vagy réteges szalonna)
só, bors kakukkfű
Elkészítés:
A lisztbe elmorzsolom a 1,5 dl cukros vízben oldott élesztőt, belekevertem az olajat, jól kidolgoztam, majd egy órát pihenni hagytam.
A tojásokat elhabartam a tejfölben, sóztam, borsoztam, kakukkfűvel ízesítettem.
A hagymákat karikára vágtam, a sonkát felkockáztam.
Wokban kevés zsíron megpirítottam a hagymákat, majd a sonkát is, és félretettem.
A megkelt tésztát kinyújtottam, kizsírozott tepsibe egyengettem, tenyérrel beleigazítottam, hogy legyen egy kis pereme.
Ezután a tojásos tejfölt ráöntöttem (ezért kell a perem, hogy ne folyjon a tészta alá), majd a félig megpirított hagymakarikákkal és a sült sonka kockákkal megszórtam a tetejét.
220 fokra előmelegített sütőben pirulásig (kb. 40 perc) sütöttem.
Lehet kolbászkarikákkal, paradicsom-bazsalikom variációval készíteni, vagy kinek mi jut eszébe:)))
Biztos sikerünk lesz vele!
A már kisütött langallóról sajnos nem készült fotó, talán majd egy másik ízzel elkészítve bemutatom a "végterméket" is.
Most egy egyszerű étket mutatok be, mely annál inkább kelendő volt az elmúlt hetekben, többször is megsütöttem vendégeinknek, akik leggyakrabban ezt választották étel-választékunkból.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 ek. olaj
só, teáskanál cukor
Töltelék:
2 tojás
1 nagy pohár tejföl
30 dkg hagymaféle (lila-,vörös-,fokhagyma, hagymaszár)
20 dkg kockára vágott sonka (vagy réteges szalonna)
só, bors kakukkfű
Elkészítés:
A lisztbe elmorzsolom a 1,5 dl cukros vízben oldott élesztőt, belekevertem az olajat, jól kidolgoztam, majd egy órát pihenni hagytam.
A tojásokat elhabartam a tejfölben, sóztam, borsoztam, kakukkfűvel ízesítettem.
A hagymákat karikára vágtam, a sonkát felkockáztam.
Wokban kevés zsíron megpirítottam a hagymákat, majd a sonkát is, és félretettem.
A megkelt tésztát kinyújtottam, kizsírozott tepsibe egyengettem, tenyérrel beleigazítottam, hogy legyen egy kis pereme.
Ezután a tojásos tejfölt ráöntöttem (ezért kell a perem, hogy ne folyjon a tészta alá), majd a félig megpirított hagymakarikákkal és a sült sonka kockákkal megszórtam a tetejét.
220 fokra előmelegített sütőben pirulásig (kb. 40 perc) sütöttem.
Lehet kolbászkarikákkal, paradicsom-bazsalikom variációval készíteni, vagy kinek mi jut eszébe:)))
Biztos sikerünk lesz vele!
A már kisütött langallóról sajnos nem készült fotó, talán majd egy másik ízzel elkészítve bemutatom a "végterméket" is.
Imádom ezt az ételt, a maga egyszerűségében rejlik a varázsa. Kölcsönveszem a receptet, ez picit más, mint az enyém (abba pl. kell krumpli is), kifogom próbálni. Gyönyörű!
VálaszTörlésAmi az ételeidet illeti, nem is csodálom, hogy igénylik, isteni fini volt minden amit eddig láttam. :)
Raindrop: hát az idei nyáron elég sokszor elkészült ez a finomság, ma épp kukoricával a tetején...Azért még elkelne egy-két olyan fotó nálam is, mint amilyenekben az oldaladon gyönyörködünk.:)))
VálaszTörlésNa, végre valaki nem nyers hagymával készíti. Mindenki nyers hagymával süti.
VálaszTörlésNálam talán csak egyszer készült így, de nekem nem tetszett. Sok-sok hagymát pároltam, úgy tettem rá és azóta is csak így esszük.
A tésztát én csak sok fokhagymával elkevert tejföllel kenem meg.
Nagyon szeretjük!