2012. április 16., hétfő

Házisajt medvehagymával

Nagy sláger kezd lenni a medvehagyma, örvendetes, hogy ez az egyszerű, csodás növényke ennyire a figyelem középpontjába kerül áprilisban.
Egyre-másra jelennek meg a blogokon a medvehagymás finomságok, rengeteget megtudhatunk jótékony hatásairól, itt és most magam csak az emésztésre, vérnyomásra gyakorolt hatását emelném ki.
Rengeteg sok jó recept lát napvilágot ilyentájt, ezért talán a sajtos variáció az, amivel előrukkolhatok kuriózumként, de a hétvégén például én is főztem a vendégeimnek medvehagyma krémlevest, készítettem medvehagymás pogácsát,


 és persze tettem el télire nyersen darált, sózott medvehagymát is.

Fog szerepelni étlapomon - legalábbis, amíg a kollekcióm tart - medvehagyma pesto is, ezt napraforgó-, vagy fenyőmaggal fogom dúsítani és olívaolajjal lesz kikeverve.
Itt most a legutolsó medvehagymás sajtjaimat mutatom be. Sózott medvehagyma került a sajtmasszába, ezért már külön sófürdőt nem is alkalmaztam, bízom benne, hogy kellőképpen ízesedett így is.

8 megjegyzés:

  1. Hát ez az, amire vágynék én is, a medvehagymás házisajt. Házisajtunk már van :-) főként kecsetejből, viszont medvehagymánk nincs, és a környéken sincs, pedig úgy szeretnék a kertbe is néhány tővel...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gazdaboltban lehet kapni medvehagyma magot!ősszel kell elszórni,szerintem bokor vagy fa alá!Próbáld ki!

      Törlés
    2. Ahogy nézem gyarapodó gazdaságod, talán majd a medvehagyma-kérdést is megoldod előbb-utóbb:))

      Törlés
  2. Szívesen megkóstolnám!Pogácsát idén ettem először,nagyon finom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nemcsak a sajtban, de a pogácsában is fantasztikusan átjön az íze.

      Törlés
  3. Sokféle medvehagymás finomságot kóstoltam már és készítettem is, de a sajt még hiányzik... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hihetetlen finom ízt ad a sajtnak a medvehagyma!

      Törlés
  4. A házi sajthoz receptet nem fogsz írni? Engem nagyon érdekelne, s még most van is egy kis friss medvehagymám. Köszönöm.
    Pogácsát én is sütöttem, fűszervajat is készítettem, de a Te sajtrecepted szeretném megtudni. Remélem nem titkos :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails