Nyuszisimogató

Vendégeink - és a többi falubeli vendégház gyermekeinek is kedvenc időtöltése a portánkon található állatsimogató, azon belül is kivételezett figyelmet kapnak a nyuszik. Főleg most, amikor többféle korosztály is megtalálható közöttük: az anyákon, baknyúlon kívül a még fészekben lévő újszülöttek és a két-háromhónapos süldőállomány képezik a szaporulatot.
A négy-ötéves gyermekkorosztály órákat el tud tölteni a ketrecek körül, az állatok etetgetésével. Közben tanulják a nyúl étrendjét, s nincs nap, hogy ne répával, vagy káposztalevéllel a kezükben jöjjenek nyuszit nézegetni. Megmutogattam nekik az udvarunkban található nyuszicsemegéket, úgymint a pitypanglevelet, a vadsóskát, az útifüvet, tyúkhúrt.
A fotók a bambinik érkezése előtt készültek, akkor még gyönyörű napsütéses időben:

A háttérben Bogi settenkedik, aki nemigen tudja titkolni izgalmát, ha nyulat lát, s isten őrizz', hogy egy is véletlenül ketrecen kívül kerüljön. A minap is, amikor este összeszedtem az apróságokat, a kosárkából egy kipottyant, hát Bogi azonnal "felsegítette". Nem volt a kicsin semmi külsérelmi nyom, a stressztől azonban kimúlt. Bogi nem igazán értette, miért kapta a szidalmat.
És itt is Bogi: őrzi a "nyájat"!

Megjegyzések

  1. Attól tartok, hogy a nyusziketrecnél én is órákat tudnék eltölteni :-))

    VálaszTörlés
  2. Ez a Bogi! Nahát! Látom szépen növöget, bundásodik. Jól láttam?

    VálaszTörlés
  3. Annamarie: mégsem merem sokáig Bogi közelében tartani őket...

    Holdgyöngy: valóban növöget, s egyre inkább lerí róla, hogy nem fajtatiszta puli. Szerintem egy kis schnauzer-vér is csordogál az ereiben!
    Sajnos, nem tudok kommentelni a blogodba, pedig olvaslak. Hol lehet bejelentkezni az oldaladon?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Füstölt nyúlcomb

Nyúlszalámi

Feta sajt készítés